Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Lindbäck ta över

Supermedicinen har inte bara skrämt iväg ledbesvären. Den verkar också ha framkallat en sällan skådad spelglädje.
– Jag får nästan hejda honom på träningarna, säger Brynäs målvaktstränare Pecka Alcén om Anders Lindbäck som siktar på att höja sig ett par snäpp i Jacob Markströms frånvaro.

Annons

Det har blivit nio elitseriematcher så här långt för 20-årige Anders Lindbäck i Brynäskassen. När Jacob Markström nu är i Kanada för att spela junior-VM (26 december-5 januari) kommer Lindbäck att få stå minst fem raka matcher.

På annandag jul ställs Brynäs mot LHC på bortais, samma dag som Sverige tar emot Finland i sin första gruppspelsmatch i JVM.

– Det ska bli väldigt kul att spela. Jag ska visa vad jag går för och det känns bra att jag nu kommer att få lite kontinuitet i spelet, säger Lindbäck.

Han känner ingenting av den ledsjukdom som hindrade honom från spel under en tid i november.

Den inflammationsdämpande medicinen Kineret såg till att Lindbäck kunde börja träna för fullt igen.

– Jag känner inga symtom alls och det har gått bra att träna sen jag fick den nya medicinen. Tidigare har jag fått utslag och så, men inte heller det får jag längre.

Han är inte hundraprocentigt belåten med sin insats i elitserien hittills.

– Det har väl gått helt okej, men jag vet att jag kan bättre.

Det är däremot inget snack om vem ska fylla det tillfälliga tomrummet efter Jacob Markström.

– Det ska inte ha någon större betydelse att Jacob inte finns tillgänglig för spel i Brynäs under en tid framöver. Vi har en riktigt bra målvakt i Anders Lindbäck. Hellre två ruggigt bra målvakter än en bra och en som inte håller måttet, säger Brynäs målvaktstränare Pecka Alcén.

– Vi kanske kan få problem, jag vet inte. Men Anders har svarat upp väldigt bra på medicinen.

Om ledbesvären skulle komma tillbaka får Jocke Eriksson ta plats mellan stolparna. Brynäs har inte diskuterat att plocka in en målvakt från någon annan klubb.

– Nej, det har aldrig funnits på kartan. Vi har Anders och Jocke nu. Anders är väldigt spelsugen och jag får nästan hejda honom på träningarna. Det går knappt att få stopp på honom, säger Alcén.

Lindbäck visste om förutsättningarna inför säsongen, och om det nu finns någon nummer ett i Brynäsmålet är det Markström som tagit hand om den titeln.

– Både jag och Markström vill spela. Nu ska jag försöka ta vara på den här chansen och ha roligt, säger Lindbäck som kommer att hålla koll på Markströms och Sveriges framfart i JVM.

– Självklart. Jag kommer väl att hålla kontakt med Jacob och Anton Persson via internet. De lär nog få en del tid över därborta.

Men först och främst ska han koncentrera sig på Brynäs och nya matcher i elitserien.

Mer läsning

Annons