Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu startar allvaret i allettan för Valbo

Äntligen är det dags för Valbo HC att kliva in i allettan när Arlanda kommer flygande till ishallen.
I kväll startar fortsättningsserien och Valbo har väntat ett tag.
– Det känns verkligen att killarna har längtat efter den här dagen. Vi var ju klara i ett tidigt skede, säger tränaren Daniel Kraft.

Annons

Valbo tränade i går kväll och det var bra fart på killarna efter det inledande teoripasset. Efter en lång höst där VHC har imponerat och ju vann serien startar nu allvaret där platserna till allsvenskan ska delas ut.

– Nu börjar det på allvar. Dom tre lagen vi har med oss från vår serie har vi koll på medan det ska bli roligt att möta lite nya gäng också, säger Kraft.

Enköping, Arboga och Surahammar följde med från division 1 C medan Nyköping, Arlanda, Visby och Väsby är nya bekantskaper.

– Vi har väl ganska bra koll på alla lag. Nyköping vann den serien men har nu under uppehållet tappat fyra-fem spelare och blivit av med en del spetskompetens. Väsby är alltid ett starkt lag och Arlanda och Visby får vi också se upp med. Det kommer säkert att bli tufft men jag tror inte att den serie vi har spelat i är sämre än den andra, säger Kraft.

Det gäller att vara bland de tre första lagen för att få spela vidare. Ettan och tvåan tar sig direkt till play off 3 medan trean får en chans att kvala sig fram. Nyköping var favoriter men har haft stora ekonomiska problem och några av spelarna valde att byta klubb då lönerna sänktes rejält. Nu känns det väldigt öppet.

– Vi har i alla fall en klar målsättning att spela vidare när serien är klar. Förra säsongen åkte vi ut mot Mariestad i play off och nu vill vi ta ytterligare ett kliv uppåt. Då blir det i så fall i en slutlig kvalserie, säger Kraft.

Men det är en sak i taget som gäller. Först ska premiärmatchen i kväll på hemmais klaras av och en bra start är viktigt. Valbo har en del spelare som inte kan vara med.

– Kristoffer Jobs är bortrest, Fredrik Apel är på väg tillbaka efter körtelfeber och ska in i träning igen nästa vecka. Det samma gäller också målvakten Patrik Eriksson medan Andreas Berglund sedan tidigare är borta resten av säsongen. Men vi kan ställa ett slagkraftigt lag på benen ändå, avslutar VHC-tränaren.

 

Mer läsning

Annons