Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu stuvar Brynästränaren om i laget

Brynäs tränare Niklas Czarnecki jobbar i uppförsbacke just nu.

Men han har varit med förr – och lyckats få vinden att vända.

– Det gäller att vara stark nu, säger Czarnecki, som stuvar om rejält i formationerna till kvällens match mot Skellefteå.

Annons

Fem poäng ner till kvalseriestrecket och ett spel som är under isen – då börjar det blåsa snålt kring Brynäs och framför allt tränaren Niklas Czarnecki.

• Hur mår du?

– Det är klart det är jobbigt, men jag kan ärligt säga att jag blir väldigt inspirerad att få rätsida på saker och ting. Jag väljer att ta kampen, säger Czarnecki.

Efter 6–1-förlusten mot Modo i torsdags väljer Czarnecki att möblera om ordentligt i formationerna inför kvällens match mot Skellefteå. Men Brynästränaren hade inte spikat laget efter gårdagens träning.

– Jag vet inte exakt hur det blir än. Men räkna med förändringar i både kedjorna och backparen, säger Czarnecki, vars beslut grundar sig på de svaga resultaten på sistone – Brynäs har bara tagit sex poäng på de senaste åtta matcherna.

– Vad kan man påverka och vad kan man ta för beslut? Det är frågor jag ställer mig och jag tittar hela tiden efter alternativa lösningar, den här gången för att vi ska hitta upp på vinnarspåret igen. Ett drag kan vara att stuva om i formationerna, för att på så vis hitta nya spelvägar.

Czarnecki gör sin tredje säsong som huvudtränare i Brynäs, och det är inte första gången han tvingas handskas med motgångar i klubben.

– Vi har haft våra svackor, under mitt första år som tränare hade vi sex förluster i rad efter att ha svarat för en strålande start på säsongen, säger Czarnecki, som lärt sig att handskas med omgivningens åsikter.

– När jag kom till Brynäs blev jag ifrågasatt direkt, det var nästan som att jag hade fått sparken innan jag ens hade börjat. Och sedan var jag ifrågasatt flera gånger under min första säsong. Även i Bofors och i Linköping var det rörigt ett tag, så det här är inget nytt för mig. Jag vet heller inte om man någon gång blir fullärd, det är såna här saker som dyker upp när det går dåligt.

I går skrev Aftonbladet att flera spelare i Brynäs skulle vara missnöjda med Czarneckis ledarstil – uppgifter som Czarnecki tillbakavisar.

– Det är ingenting jag känner till, och jag känner mig trygg med min situation i gruppen, säger Czarnecki.

Centern Jonas Nordquist:

– Jag har väldigt svårt att se att det skulle ligga någonting i det. Niklas är en lugn, lyhörd och stabil ledare. Och stämningen i truppen är väldigt bra.

Enligt samma tidning finns det en klausul i det tvåårskontrakt Czarnecki skrev på i våras, vilket innebär att bägge parter har rätt att bryta avtalet redan efter en säsong. Men det stämmer inte, enligt Czarnecki.

– Jag förstår att den här typen av situationer uppstår. Det är viktigt att inte påverkas av yttre påtryckningar från alla håll och kanter, utan i stället fortsätta att jobba med gruppen. Det gäller att se till att vara kreativ i skallen, för det är nu vi ska leverera resultat i form av vinster.

Mer läsning

Annons