Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förlust och kärvt läge för Valbo

Valbo HC är illa ute i kvalserien till ettan. I går kväll kom andra raka förlusten och division 1-spel blir mer och mer avlägset.
IFK Arboga, favorittippade till seriesegern, vann med 4–1.
– Det här var ingen måstematch. Men på söndag måste vi vinna mot Surahammar borta. Det är en viktig match och vi ska ladda ordentligt, säger Tommy Sjödin, tränare i Valbo.

Annons

Valbo hängde med i en period. Hemmalaget höll spelet väl uppe i en mållös förstaperiod. I andra tog man också ledningen med 1-0 på ett friläge av Fredrik Strid. Men ledningen höll inte länge, bara tjugotre sekunder efter 1–0 kom kvitteringen 1–1.

– Vi håller oss till matchplan rätt länge. Men de får kvitteringen alltför snabbt så vi får aldrig något tryck på dem, säger Sjödin.

Arboga växte mer och mer in i matchen. Ett olyckligt publiktapp vid blå, istället för att lägga ner den på djupet, samtidigt som backarna åkte för byte och tre Arboga-spelare helt fria och 1–2.

Gästerna klev upp offensivt med mycket folk. Det blev hård press och Valbo föll djupt ner i egen zon allt eftersom. Andra perioden blev oerhört jobbig för hemmalaget.

I sista perioden dominerade Arboga stort. Gästerna var bra och Valbo hade inget motvapen. Arboga spelade med tyngd och fart och med större precision än Valbo som slarvade i passningsspelet och hade svårt att hantera pucken, det blev för mycket hafs och slafs i avsaknad av noggrannheten.

– Vi fick inget grepp på dem. I sista var vi trötta efter att de pumpat luften ur oss i andra. Vi orkade inte kliva upp i banan, säger Sjödin.

Bengt Persson

Mer läsning

Annons