Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya axelproblem för Andersén

Niclas Andersén har dragit axeln ur led – igen.
Nu finns risken att Brynäsbacken blir borta en längre tid.
– Det är för tidigt att spekulera, men om ledbandet är uttänjt för mycket måste han opereras, säger massören Glenn Hellström.

Annons

Första gången det hände var i träningsmatchen mot Luleå. Efter det var Andersén ur spel i två veckor och missade både genrepet mot Djurgården och elitseriepremiären mot Timrå.

En bit in på tredje perioden i förlustmatchen mot Frölunda i tisdags (1–2) fastnade han i en motståndare och försökte dra loss armen – då gick samma axel ur led igen.

Andersén klev av isen och har sedan dess röntgats på sjukhuset i Gävle, där man åtminstone kunde konstatera att det inte fanns några skelettskador.

– Om det hade varit skador på skelettet hade det varit kris, säger Hellström.

En skillnad jämfört med händelsen mot Luleå på försäsongen är att den gången hoppade axeln tillbaka i rätt läge av sig själv. I tisdags fick Andersén hjälp med att dra den på plats.

Vad det kan handla om för frånvarotid är vanskligt att säga enligt Hellström, eftersom det inte går att göra en bedömning innan smärtan är borta och Andersén kan börja röra på armen igen.

– Det är klart att det alltid finns en risk att ledbandet kan töjas ut lite extra om axeln går ur led flera gånger. Men det betyder inget att det gick så kort tid emellan. Vi är tillbaka på ruta ett kan man säga. Det får läka och så bygger man upp musklerna igen, det behövs inga ytterligare ingrepp nu, säger Hellström.

Skulle det däremot visa sig att ledbandet är kraftigt uttänjt är risken stor att Andersén kommer att drabbas av återkommande problem med axeln. I sådana fall blir det sannolikt aktuellt med operation.

Tränaren Niklas Czarnecki är givetvis oroad eftersom Andersén är en av lagets viktigaste backar och normalt spelar i förstafemman med Lars Jonsson.

– Men så här är det, det är inget vi kan göra något åt. Simon (Löf) får gå in i laget och han gjorde det ju bra i Timrå, säger Czarnecki, som plockar med junioren Victor Berglind som sjunde back till Örnsköldsvik.

Även backen Peter Nolander fick ont i en axel i tisdagsmatchen. Men i det fallet handlar det om en skada av lindrigare art och han ingår i det lag som Czarnecki tagit ut.

– Vi tar det dag för dag. Det är klart att han är ett frågetecken, men om Niklas säger att han spelar så är det väl så, säger Hellström.

026-15 93 85

Annons