Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya brynäsare i juniorlandslaget

Två spelare från Brynäs finns med i juniorlandslagets trupp till fyrnationsturneringen i Tjeckien 26-29 augusti. Men det är inte de två som fanns med i säsongens första juniorlandslagsturnering i Lake Placid för några veckor sedan.

Annons

Jacob Markström och Anton Persson är nu utbytta mot Joacim Eriksson, också målvakt, samt forwarden Jakob Silfverberg.
– Det var sagt innan att de skulle ta ut två nästan helt olika lag till de här turneringarna, berättar Jacob Markström som istället för landslagsspel får fortsätta att ladda inför elitseriesäsongen med Brynäs.

Det svenska juniorlandslaget samlas nu på lördag i Väsby innan avresan till Tjeckien på måndag. På tisdag spelar Sverige mot Tjeckien, på onsdag mot Ryssland innan man avslutar turneringen med match mot Finland på torsdag. Innan hemresan ska svenskarna också spela en träningslandskamp mot Slovakien på fredag.

Förbundskaptenen Pär Mårts har valt att byta ut alla spelare utom en (Johan Erkgärds, Bofors) jämfört med matcherna i USA. Nästa landskampsuppdrag för juniorlandslaget är en fyrnationsturnering i Uppsala 7-9 november. JVM spelas sedan i Ottawa, Kanada mellan 26 december och 5 januari 2009.

Mer läsning

Annons