Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Matchbloggen – så funkar den

Nu är det premiärdags, och då rapporterar Sporten självklart också direkt på webben från Brynäsmatchen. Vi gör det på ett vassare sätt, med ett nytt Matchbloggenverktyg där vi är mycket mer aktuella.

Annons

Vad är det nya?
– Klicka in på http://gd.se/sport/matchrapport och kolla. Det är bästa sättet, säger Stisse Åberg, sportchef på Gefle Dagblad och Arbetarbladet.

Men lite kan du väl berätta?

– Vi har börjat med en direktrapporteringsmetod som vi fått hjälp av tidningen Nerikes Allehanda med, där har man följt Örebro SK:s matcher på det här sättet. Och fått allt fler besökare.
– Och det här är mycket bättre än i fjol.

Vad är det bästa?

– Att det är mycket snabbare. Tidigare fanns det en irriterade fördröjning, och var det så att man följde matchen på tv eller via radion som undrade man vad vi höll på med – fast vi rapporterade direkt.
– Nu kan vi blanda rapporteringen med fakta, matchiakttagelser – och personliga kommentarer. På så sätt kan vi ge en bra bild av Brynäs matcher.

Funkar det då?

– Absolut, i alla fall på träningsmatcherna, haha. Vi körde med det här från både Hovet och Djurgården–Brynäs och Långshyttan med Leksand–Brynäs.

Är det här det bästa sättet att följa Brynäs?

–Nä, det bästa är att se matcherna på plats. Det är det alltid. Men ser man matchen hemma på tv, eller har radion på – så är det ett utmärkt komplement.
- Följer man matcherna bara via webben, så kommer vi att ha den bästa Brynäsrapporteringen av alla. Det visade vi redan under fjolåret. Vi kan Brynäs, och vi ser matcherna ur ett Brynäsperspektiv utan att dock sitta med matchtröja och heja på.

Vem sköter Matchbloggen i kväll då?

–Vi satsar på ett stensäkert kort. Daniel Sandström, en av våra mest rutinerade hockeyreportrar. Han börjar skriva klockan 18.30. Men det kan komma inlägg från fler reportrar också.

Mer läsning

Annons