Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyårssmäll för Brynäs

Det blev inget glatt nyårsfirande för Brynäs.

Kvar på golvet i omklädningsrummet stod en stor låda med krut – orörd.

– Hade vi vunnit skulle Dackell fått äran att smälla. Nu får vi väl vänta till nästa nyår, suckade Jonas Nordquist sedan Brynäs förlorat för tredje matchen i rad.

Annons

Modo kom stukat till Gävle för att möta Brynäs i årets sista match. Men ångermanlänningarna vände hemåt med sin första seger på hela sju matcher efter 3–2-vinsten – och det var lagets nyförvärv som betalade av sig ordentligt.

– Fast vi bjuder ju dem på målen också, summerade Brynästränaren Niklas Czarnecki bittert.

Redan efter 50 sekunder slarvade Brynäs i mittzon och Lubos Bartecko kunde trycka in 1–0 med en backhand. Knappt fyra minuter senare kom nästa hårresande misstag från en hemmaspelare.

Jörgen Sundqvist slarvade på offensiv blålinje och ett annat nyförvärv i Modo, Ladislav Nagy, åkte sig fri och drog enkelt bort Thomas Greiss.

Först då vaknade Brynäs till och det var den gamle som försökte kicka igång sitt gäng. I spel fem mot fyra lurade Andreas Dackell bort ett annat gammalt NHL-proffs, Anders Eriksson, och gjorde på egen hand 2–1-reduceringen.

Och Dackell skulle också kvittera till 2–2 när han slog in en retur – också det i power play. Men Modo var det bättre laget och verkade ha den hetare viljan, så därför var inte Nagys andra mål som betydde matchavgörande 3–2 ologiskt på något vis.

– Jag vet inte varför det blir så här. Jag tycker vi var riktigt dåliga i dag, precis som vi var mot Södertälje, menade Andreas Dackell.

Inget vidare slut på det här året?

– Nej, verkligen inte. Det känns åt h-vete rent ut sagt. De gör alldeles för enkla mål på oss när vi går bort oss.

Vad ska ni göra för att ändra på det här?

– Vi måste bli mer aggressiva och vilja vara med i spelet mer. I dag slänger vi iväg puckarna hit och dit, det funkar inte.

Andreas Dackell skakade lätt på huvudet. Att han inte fick fyra av den obligatoriska nyårsbomben som Brynäs brukar göra vid seger dagen före nyårsafton kunde han ta. Men att det nu blivit tre raka förluster sedan omstarten är förstås jobbigare.

– Nu är vi där nere runt strecken igen, men det positiva är väl att vi spelat bättre när vi är pressade och ligger där nere.

Vad betyder det att fyra ordinarie spelare är på JVM? Det är många som får dra ett tungt lass nu?

– Nja, det ska inte vara någon fara. Det tycker jag ändå att vi ska klara av.

En som däremot såg lite pressad ut efter matchen mot Modo var tränaren Niklas Czarnecki. Redan två minuter in på den tredje perioden tog han time out – och det var ingen munter Brynäscoach som tog till orda.

Gesterna var yviga och rösten hög när Czarnecki skällde ut spelarna på bänken.

– Nä, men jag sa åt killarna att ska vi fortsätta att spela så här passivt, eller ska vi göra något åt det?

Blev det bättre?

– Nej, jag tyckte inte att det blev något tryck, men vi fick ju å andra sidan knappt låna pucken heller i den tredje perioden. Men jag hoppas att dom lyssnade i alla fall, suckade Czarnecki.

Mer läsning

Annons