Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt matchstraff för Brynäs

Linköping vände 1–2 till 3–2 borta mot Brynäs. Pär Arlbrandt satte segermålet i spel fem mot tre, hans andra mål i matchen.

– Skönt att äntligen få vinna borta, sade matchhjälten.

Annons

Men det var ändå ett matchstraff som diskuterades mest.
Så var det dags igen, matchstraff för en tackling mot huvudet.
Efter drygt halva första perioden fick Brynäs Jonathan Granström lämna isen för en tackling på Linköpings Robin Figren. Sällan har man sett en så uppretad spelare som Granström.
– Jo, så var det. Jag vet inte ens vad jag blev utvisad för, sade han och såg frågande ut.
Granströms tackling borde inte ens ha gett två minuters utvisning, den tog i bröstet på Figren men domarduon David Bergman och Niclas Johansson var av en annan åsikt.
– Det har blivit väl mycket fokus på tacklingarna. Jag tror han började blöda av sitt eget visir. Det är ändå hockey vi håller på med och ibland gäller det att hålla upp huvudet också. Folk vill ju se tacklingar, sade Granström.
Fick öppet mål
Nu blev inte händelsen matchavgörande på något sätt. Brynäs klarade femminutersutvisningen utan större problem, men fick större problem i slutet av matchen när två hemmaspelare satt utvisade. I fem mot tre avgjorde Pär Arlbrandt efter riktigt fint förarbete av lagkompisarna.
– Det blev ju i stort sett öppet mål. Hade jag bommat där hade jag väl fått gå hem till Linköping, sade han nöjt.
Arlbrandt satte också Linköpings första mål och hade stor betydelse för de tre efterlängtade bortapoängen. Segern i Gävle var Linköpings andra bortaseger den här säsongen.
– Vi hade ett bra snack innan matchen och tog oss samman på ett bra sätt. Mot Djurgården i förra bortamatchen hade vi väl 20-25 spelvändningar mot oss. I den här matchen var det kanske fem-sex stycken och då är det lättare att vinna, sade han.
Dålig trend
Brynäs tränare Tommy Johnsson var inte nöjd med så mycket.
– Matchstraffet var helt fantastiskt. Det här börjar balla ur fullständigt, sade han.
– Även om vi blev lite kort med folk kommer vi inte upp i samma nivå som vi gjorde i början av serien. Det har sett bra ut på träningarna men vi kuggar inte i på matcherna, sammanfattade han.
Brynäs har på de tre senaste matcherna bara tagit en poäng.

Mer läsning

Annons