Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öien sänkte Brynäsdamer

Line Bialik Öien hade stor show mot Brynäs. Efter att hon fullbordat sitt hattrick lämnade Sara Grahn plats för Ellen Wilhelmsson i Brynäsmålet.

– Jag var inte alls bra i dag, säger Grahn efter 6–1-förlusten i toppmötet med Segeltorp.

Annons

Efter fyra inledande segrar, varav en efter straffar, kom Brynäsdamerna ner på jorden i går kväll.

Brynäs vann visserligen skotten med 39–17, men ett effektivt Segeltorp kunde ändå vinna SM-finalreprisen i Läkerol Arenas B-hall med hela 6–1.

– Man kan väl säga att allting gick Segeltorps väg. Vi skapade mycket och försökte in i det sista, men vi gör allt utom mål, säger Brynästränaren Magnus Grönlund.

Ett hemmamål blev det förvisso, då Anna Borgqvist reducerade i slutet på den andra perioden.

Men i övrigt var det Segeltorps och inte minst norskan Line Bialik Öiens kväll. I mitten på den andra perioden gjorde hon sitt tredje mål för kvällen när hon kom fri med Sara Grahn i Brynäsmålet.

Grahn tog därefter plats i båset. Ellen Wilhelmsson ersatte och gjorde ett flertal fina räddningar, men till slut fick hon släppa en puck bakom sig.

– Jag och Mikael (Holmgren, assisterande tränare) tittade på varandra och då vinkade han dit mig. Båda kände nog att det var rätt beslut att byta målvakt, säger Grahn, som gav beröm till Line Bialik Öien.

– Hon är seriens bästa spelare. Det är en smart, teknisk och skridskostark spelare som har öga för att göra mål. Hon ser luckorna.

• Hur kommer ni igen efter det här?

– Det är bara att bita ihop och titta framåt. Vi har många steg kvar att ta, vi kan mer än vad vi visade i dag.

Mer läsning

Annons