Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Operation eller inte – det är frågan för Rödin i Vancouver

Vancouver Canucks vann Western conference i stor stil och med NHL:s poängligavinnare Daniel Sedin i spetsen laddar hela staden för Stanley Cup-slutspelet.

Mitt i bland alla stjärnor finns en brynäsare – Anton Rödin, 20.

– De vill att jag kommer tillbaka i sommar och tränar med laget, säger han.

Annons

Som Sporten tidigare skrivit befinner sig Brynäs Anton Rödin just nu i Vancouver. Klubben han tillhör och var utlånad från till Brynäs den gångna säsongen.

– Jag åkte hit redan den 28 mars och tanken är att jag ska hem till Gävle igen på onsdag, säger Rödin som kallades över till Kanada direkt när Brynäs åkt ur slutspelet.

Anledningen var att Canucks medicinska team ville ta sig en ordentlig kontroll på Antons sargade axlar som hämmat honom hela säsongen i elitserien.

– Direkt när jag kom över sa de att det var operation som gällde. Men efter att de tänkt över det lite och efter några ytterligare undersökningar kom man fram till att jag ska köra ett rehabprogram i stället.

Vad är egentligen problemet?

– Det handlar om att mina axlar har växt fel på något vis, antagligen är det medfött och förhoppningen är att de ska växa tillbaka i rätt position med hjälp av det här rehabprogrammet.

I dag, måndag, kommer Anton att träffa ytterligare en läkare som ska göra ett sista utlåtande – innan hemresan till Gävle.

– Vi får se vad han säger. Det kan bli operation ändå, men det vet vi inte nu.

Vad har du gjort under de här veckorna i Vancouver?

– Jag har tränat, inget på is på grund av axlarna då, men bra fys tillsammans med andra skadade spelare i truppen.

Anton Rödin har bott på hotell i OS-staden från i fjol och har självklart följt Canucks och bröderna Daniel och Henrik Sedins framfart i NHL.

– Ja, man sitter i pressboxen under matcherna och går ner i omklädningsrummet och så där. Sedan går jag omkring med han som är huvudansvarig för oss ”prospects” (talanger) och tittar och lär mig.

Anton Rödin har ett treårskontrakt med klubben och tanken är att han ska återvända i sommar för att träna med laget.

– De vill att jag ska komma tillbaka i juli när Vancouvers träningar kör igång och sedan vara med och kämpa om en plats. Men skulle det bli operation så kan det i värsta fall bli fem månaders vila och då känns väl inte det aktuellt. Så vi får se hur det blir med allting, säger Anton Rödin.

Mer läsning

Annons