Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppala/Sätra förstärker med tunga namn

Valbo har det kämpigt i botten på division 1-hockeyn. Då väljer två av lagets mer framträdande spelare att lämna laget – för spel i tvåan.

Annons

Liam Lindström och Carl-Johan Eriksson har tröttnat på kräftgången i Valbo. Därför väljer de att lämna bottenlaget i division 1 C för spel i hockeytvåan och Oppala/Sätra.

– Ja, det stämmer. Bägge spelarna är klara för oss och kan debutera redan i morgon när vi möter Ludvika, säger Peter Strömsten, stark man i Oppala/Sätra.

Tillsammans med kompisen Kristoffer Bäckström – Nicklas Bäckströms brorsa ni vet – kommer den 25-åriga duon självklart bli ett rejält tillskott till Oppala/Sätra som just nu ligger sexa i den jämna tabellen.

– Det här känns jättebra för oss. Vi siktar på att gå upp i ettan och såna här nyförvärv hjälper oss. Calle gjorde ju till exempel 57 poäng för oss i fjol, säger Strömsten.

Calle Eriksson slog igenom när han redan som 18-åring debuterade för Brynäs i elitserien. Tio matcher blev det i högsta serien för talangen säsongen 2003-04. Därefter har karriären gått via spel i Motala och norska Gjövik tillbaka till Gävle och just Sätra/Oppala där han spelade två säsonger innan han i somras gjorde klart med Valbo. Där har det blivit 16 poäng (6+10) under hösten.

Liam Lindström spåddes också en lysande karriär och draftades till exempel av Phoenix 2003. Via spel i Mora, Sundsvall och Hammarby i allsvenskan och en säsong i amerikanska ECHL har Lindström de senaste säsongerna spelat i Valbo.

Den här säsongen har han bara spelat sju matcher i Valbo och svarat för ett mål och fem assist.

Mer läsning

Annons