Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppala/Sätra körde över Kvarnsveden

Oppala/Sätra hade en viktig match framför sig då Kvarnsveden kom på besök i hockeytvåan. En match som var nödvändig att vinna då man ligger i toppen av tabellen. Laget gjorde nog ingen besviken då man utklassade Kvarnsveden med hela 15–5.

Annons

Det var en viktig match som väntade Oppala/Sätra i toppstriden. Kvarnsveden stod för motståndet, något som skulle visa sig bli en lätt match för Gävlelaget. Man rivstartade i matchen och tog ledningen i början. Sedan trummade laget på och kunde i den första periodpausen konstatera att man hade en 5–2-ledning. Man hade större delar av spelet och tryckte på bra, ledningen kunde ha varit mycket större om man hade haft lite mer tur.

I den andra perioden fortsatte Oppala/Sätra att ösa på framåt. Kvarnsveden slarvade mycket och spelade odisciplinerat något som Oppala/Sätra utnyttjade till max och drog i från rejält i målprotokollet.

Efter två perioder hade man en 9–3-ledning.

I den tredje och sista perioden var matchen avgjord vilket märktes på bortalaget som helt slutade att spela hockey.

Oppala/Sätra hade många power play i den tredje perioden och då kom även målen och när slutsignalen gick kunde man konstatera att hemmalaget tagit en viktig seger när man besegrat Kvarnsveden med hela 15–5.

– Vi var överlägsna i dag. Även fast vi hade en 5–0-ledning i den första perioden så bestämde vi oss att spela vidare med tanke på målskillnaden i tabellen. Nu får vi ladda upp inför nästa match då det är toppmöte mot Hofors, konstaterade Oppala/Sätras tränare Henrik Orevik efter matchen.

Segern var som sagt viktig för Oppala/Sätra då man jagar en topp-fyra placering i tabellen, vilket skulle innebära en chans till spel i division 1 nästa säsong.

 

Mer läsning

Annons