Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovant för Jonsson när Brynäs föll

I en match mot Luleå förra hösten skar han upp vaden så illa att säsongen var över innan den knappt hunnit börja.

Nu, tio månader senare, var Lars Jonsson tillbaka på isen för första gången sedan skadan.

­Gotland.

Annons

– Jag har haft tio månader på mig för att förbereda mig inför den här säsongen, säger Brynäsbacken efter 3–5 mot Södertälje på

Mot Luleå den 10 oktober skar landslagsbacken av vadmuskeln efter att ha blivit tacklad bakom det egna målet. Jonsson fick föras med ambulans till sjukhus och kort därefter konstaterade läkarna att säsongen var över.

Den hade slagits i spillror.

– Jag kommer ihåg hur tungt det kändes då. Men samtidigt tyckte jag att det var skönt att få veta att säsongen var över. Att man inte behövde gå och hoppas.

– Då fick jag ju möjlighet att förbereda mig i nästan ett år för den här säsongen, skrattar Lars Jonsson.

Och anledning att skratta hade han.

I går var han nämligen tillbaka på isen för första gången sedan den otäcka skadan – och han fick det hett om öronen omgående. Södertälje skapade en mäktig press inledningsvis i säsongens första träningsmatch och satte ledningsmålet redan efter två minuters spel.

– De körde som tusan och kom ut hårt på en gång. Vi blev kanske lite överraskade. Men man märkte att det var första matchen. Viljan fanns, men huvudet hängde inte riktigt med. Så var det för båda lagen.

Det tidiga 1–0-underläget vände Brynäs snabbt på under den första perioden. Först prickade Anton Rödin in kvitteringen efter drygt elva minuter. Två minuter senare fanns Jonsson på isen när nyförvärvet Dale Clarke krutade in 2–1 från blålinjen.

– Vi kom tillbaka efter deras starka inledning och spelade riktigt bra i slutet av den första perioden. Då kändes det som att vi var på gång, säger Jonsson.

Men så var det inte. Eller rättare sagt – så blev det inte.

Jonsson fick inte bli vinnare i comebacken. Trots att lagen höll jämna steg både spel- och målmässigt satte Södertälje in stöten i den tredje perioden. Direkt efter Jonas Nordquists 3–3-mål satte först Martin Chabada 4–3 innan Alexander Lagerström fastställde slutresultatet 5–3 i öppen kasse.

– Men resultatet är inte så viktigt. Jag tyckte att det var fantastiskt kul att spela match igen.

• Minns du hur det var att spela en riktig match?

– Knappt, höll jag på att säga. Men det är klart att det var lite ovant. Jag har mycket att komma upp till. Men jag känner mig väldigt förberedd rent fysiskt.

• Har träningslägret på Gotland varit lyckat hittills?

– Verkligen. En jättebra chans att lära känna varandra bättre. Och dessutom är det skönt att ha första matchen avklarad nu.

Mer läsning

Annons