Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ove redo för ännu ett slutspel

Det är orutinerade Brynäs mot erfarna Färjestad.
Favoriterna från Karlstad har nästan dubbelt så mycket slutspelsrutin som Brynäs.
– Färjestad ser nog bara oss som en språngbräda till semifinalen, säger Ove Molin.

Annons

det, slutspelet i hockey. Brynäs har fått värsta tänkbara motstånd i form av seriesegrande Färjestad.
Och det är, frånsett några av de äldre spelarna, ett nytt och outforskat äventyr som tar sin början för "nya" unga Brynäs.
Faktum är att Färjestads spelartrupp har samlat ihop hela 74 SM-slutspel jämfört med Brynäs 41. En del utländska spelare i de respektive lagen har självklart spelat en del slutspel utanför Sverige men skillnaden är ändå tydlig. Så går man på slutspelsrutin ska inte Brynäs ha mycket att säga till om i kvartsfinalserien.
Men självklart har Brynäs ett antal nyckelspelare att luta sig emot när det börjar blåsa. 37-årige Ove Molin till exempel, som med elva slutspel bakom sig, utgör ett av undantagen bland oerfarna Brynäsare.
– Jo, det är klart att man vet vad det handlar om. Men jag måste säga att det var länge sedan jag haft så kul en säsong som den här. Med alla unga killar i laget blir det lite av juniorstämning emellanåt, säger Ove som är bänkgranne med en av de unga som blommat ut i år – 21-årige Emil Sandin.
– Vi lite äldre som varit med förr har haft några sittningar med de yngre killarna i laget och berättat lite om vad det innebär att spela slutspel, berättar Ove Molin och nickar lite mot Sandin som klämmer sig ned på sin plats efter träningen.


– Vi har delat med oss av erfarenheter som vi har samlat på oss. Det kan vara allt från att förklarar att domarna kanske har en annan nivå i sin bedömning till att media drar i en på ett annat sätt och man får förfrågningar från olika håll.

– Njae, det är väl mest att köra på som vanligt, svarar Sandin innan Ove berättar vidare.
– Allt blir ju väldigt mycket mer upphaussat när det är slutspel. Men nu har vi klarat vårt första delmål den här säsongen. Folk skrattade ju nästan åt oss i höstas när vi sa att vi siktade på slutspel. Det fanns ju ingen som trodde på oss utan vi var dödsdömda att spela i kvalserien.

– Nej, då. Vi är inte nöjda med att bli sjua i serien. Vi kan bättre än så här, vi hade svackor under säsongen. Men nu börjar något nytt och nu vinner man matcher och inte poäng.

– Ju fler matcher vi vinner desto mer pressade blir de. Jag tror att Färjestad bara ser oss som en språngbräda vidare till semifinalen.
Ove Molin menar att Brynäs ska försöka spela på det sätt som skördat framgångar i vinter, särskilt i inledningen av säsongen.
– Styrkan är och har varit att vi har fajtats som galningar för att inte släppa in mål och försöka hjälpa våra målvakter. Och vi såg i början av säsongen att det gav poäng. Nu ska vi fortsätta att vara extremt jobbiga att möta.

– Jag har nog aldrig varit med om att gå in i ett slutspel och vara så nederlagstippade som vi är i år. Men vi har en väldigt entusiasm bland de unga killarna. Ta bara en sån som "Jacke" Silfverberg som kommit in som ett yrväder.

– Klart att den är viktig, får vi med oss den har vi tagit ett steg på vägen, säger Ove Molin. Brynäs verkliga slutspelsveteran.

Mer läsning

Annons