Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovetjkin historisk efter seger

Alexander Ovetjkin gjorde sitt 50:e mål för säsongen när hans Washington besegrade Tampa Bay med 5–2 i NHL-ishockeyn natten mot fredag.
Nicklas Bäckström assisterade.
– Roligt att få stå för just den passningen, säger Bäckström till Expressen på nätet.

Annons

I och med sitt 1–0-mål blev Ovetjkin historisk. Ryssen är den förste i Washington att i tre säsonger göra minst 50 mål. Ovetjkin leder målligan i NHL, men är bara tvåa i poängligan efter landsmannen Jevgenij Malkin i Pittsburgh.

I matchen mot Tampa Bay svarade Ovetjkin även för två assist, varav en när han spelade fram till Michael Nylanders åttonde mål för säsongen.

Bäckström tror att Ovetjkin även den här säsongen kan göra 60 mål.

– Det gäller att vi matar honom med lite puckar, säger Bäckström, som ligger tvåa i Washingtons interna poängliga med 75 poäng och elva i NHL.

Vancouver hemmabesegrade enkelt St Louis med 3–0. Vancouver, som med all sannolikhet är klart för slutspel, tog sin elfte raka hemmaseger och hoppas i och med den senaste tidens segrar få fördel av hemmaplan när Stanley cup drar igång. Henrik Sedin avslutade målskyttet för Vancouver i den tredje perioden genom att göra sitt 15:e mål för säsongen, assisterad av brodern Daniel.

– Jag tycker att det börjar se riktigt lovande ut. Vi spelar med bättre självförtroende nu, säger Mats Sundin till Aftonbladet på nätet.

Annons