Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På lördag ska Hockeyfesten få fart på Brynäs

Den stora hockeyfesten kommer alltid efterlängtat.
Men som situationen är för Brynäs kanske årets upplaga – som för övrigt är femårsjubileum – är perfekt inplanerad på lördag.
– Jag hoppas vi kan hjälpa killarna att bli ett vinnande lag igen, säger Nicklas Lindblom som är en av initiativtagarna till evenemanget.

Annons

Det här blir femte året som hockeyfesten arrangeras av det som kallas björkeligan. Det har växt hela tiden och till matchen på lördag mot Mora kommer över 850 åskådare med speciellt framtagna brynäströjor att heja fram ett lag som haft en väldigt tung säsong med sparkningen av tränaren Leif Boork i färskt minne.

– Kanske vi kan få in lite energi i laget och det kommer i alla fall att höras att vi är på plats, säger Lindblom som förstås är en riktig brynässupporter och som alla andra tycker att alla förluster har varit jobbiga.

Ifjol var det första gången den stora hockeyfesten hölls i nybyggda Läkerol Arena. Det var bra tryck men ändå inte riktigt som det brukar.

– Nej, vi hade hela övre etaget på en långsida och det blev lite för utspritt och allt ljud steg upp i taket. På önskemål från spelarna har vi nu bokat hela kortsidan nedanför restaurangdelen och bitar av långsidan på det nedre etaget. Samma ställe vi stod på matcherna mot Leksand, Modo och Färjestad när det nästan har varit en magisk stämning. Vi vill tillbaka dit.

Redan tre timmar innan första nedsläpp kommer hockeyfestdeltagarna att samlas på Estraden för att värma upp med lunch, utdelning av tröjor.

– Det blir dessutom genomgång av några nya kampsånger och så tågar vi gemensamt upp till Läkerol Arena och det kommer garanterat att höras.

På fredag kommer det sista förberedelserna att göras på Estraden och sedan är det dukat för fest.

Efter matchen fortsätter det med middag och underhållning. Men den allra bästa partyhöjaren är förstås att Brynäs vinner.

– Hur det än går för laget är vi brynäsare i alla väder. Visst är det jobbigt med allting som har hänt och personligen gillade jag Leif Boork. Men stämmer det inte med spelarna är det kanske rätt med ett nytt avstamp och vi ska göra allt för att ge det stöd vi kan.

Annons