Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Portabelt isaggregat räddar säsongen i Tierp

– Tack vare en snabb insats av Tierps kommun så har situationen ljusnat betydligt för Tierp Hockey.
Det var en mycket lättad Lars-Åke Lundin, sportchef för Tierp Hockey, som Sporten fick kontakt med på tisdagskvällen.
– Vi såg det som mycket viktigt att få Vegahallen att fungera. Därför tog vi nu ett snabbt beslut, säger finanskommunalrådet Bengt-Olov Eriksson.

Annons

Som Sporten tidigare berättat så havererade ismaskineriet i Vegahallen efter segermatchen hemma mot Lindlöven förra onsdagen. Det talades då om att det skulle ta upp till tio veckor innan någon is kunde ordnas i Vegahallen.

Ett hårt slag för Tierp Hockey, som redan i säsongsupptakten drabbades av ett första haveri i Vegahallen.

– Enligt den uppgift vi fått från Tierps Kommun, så ska det portabla isaggregatet kunna var i drift redan på fredag, säger Lundin.

– Förhoppningsvis ska vi sedan kunna ha färdig is kanske till mitten av nästa vecka. Det beror ju också på hur mycket av den ”gamla” som hunnit smälta, säger Lars-Åke Lundin.

Närmast på programmet i hockeyettan för Tierps del, står kvällens match borta mot Valbo och till helgen är Enköping motståndare på sin hemmarink.

Onsdagen den 21 oktober står ett hemmamöte med Bålsta på programmet. Om allt går väl så ska den matchen kunna genomföras i Vegahallen.

Söndagen den 25 oktober ska Hedemora gästa Vegahallen.

Mycket talar nu för att det hela ordnar upp sig. Från början talades det ju om hela tio veckor innan Vegahallens skulle kunna bjuda på is. Det hade inneburit att hela grundserien hade spelats utan att Tierp Hockey kunnat lira på sin hemmarink.

– Vi vill nu från Tierp Hockey rikta ett stort tack till Tierps Kommun. Utan den insatsen hade den här lösningen inte varit möjlig, säger Lars-Åke Lundin.

– Ett tack också till alla som jobbat dag och natt för försöka hitta lösning på vår verksamhet för ungdomen och vårt A-lag, säger Lundin.

Den portabla anläggningen ska nu var i drift i Vegahallen tills det ordinarie ismaskineriet åter fungerar.

– Vi kommer nu också att göra en fullständig besiktning av ismaskineriet i Vegahallen, säger Bengt-Olov Eriksson.

Kommunen vill naturligtvis få reda på i vilken kondition Vegavallens ismaskineri befinner sig.

Annons