Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiv Carlsson hoppas behålla startplatsen

Deppig över en plats på bänken?

Nja, Jonathan Carlsson har hållit humöret uppe trots utebliven speltid.

Men de senaste matcherna har han tagit en plats från start - nu hoppas backen få behålla den när Brynäs kör i gång igen efter en veckas ledighet.

Annons

Efter säsongen 2008/09 lämnade Carlsson Brynäs för att testa lyckan i Nordamerika. Där blev det 19 matcher i AHL och 27 matcher i ECHL. Sedan återvände den defensivt inriktade backen hem till Brynäs för att stärka upp försvarsspelet.
Inför den här säsongen erbjöds han ett nytt kontrakt sent - och har inte fått den istid han hoppats på hittills.

– Att vara reserv har väl hänt nästan alla och även när jag sitter på bänken försöker jag hjälpa laget och blir ändå otroligt glad när vi vinner, säger Jonathan Carlsson.
Som de senaste matcherna har fått chansen från start, tagit den - och senast mot Frölunda petat den betydligt mer meriterade lagkamraten Lars Jonsson.
Nu hoppas Carlsson få behålla startplatsen när Brynäs åter drar i gång träningen efter nästan en veckas ledighet.

– Klart man alltid vill spela. Och det har känts bra den senaste tiden. Jag har försökt att hålla mig förberedd hela tiden, säger Carlsson, som under semestern passade på att åka till Halmstad och träffa vänner.

• Hur har tiden på bänken varit?
– Jag lägger inte så stor fokus på det. Man slösar bara massa onödig energi på att gnälla över att sitta på bänken. Jag har ändå tyckt att det varit så jävla roligt att komma till rinken varje dag, träffa grabbarna och träna.

Linus Norberg

Mer läsning

Annons