Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiva besked för Järnkrok

(Ny version) När Calle Järnkrok låg i Brynäs omklädningsrum och stönade av smärta efter sin elaka axelskada infann sig i alla fall en viss lindring när segerjublande lagkamrater kom instormande efter suddenavgörandet mot Färjestad.

En ännu bättre känsla kom i går efter röntgenbilder och undersökningar.

Annons

Det var i suddenperioden i lördags som Färjestads norrman Marius Holtet mosade Järnkrok mot sargen och det första beskedet var att säsongen var slut med både en hjärnskakning och en söndertrasad axel.

– Jag lovar att det kändes så också. Det gjorde fruktansvärt ont och jag fick en hel del smärtstillande för att stå ut.

Efter ambulansfärd till sjukhuset i Karlstad där axeln drogs tillbaka på rätt plats igen kändes det aningen bättre. När det konstaterades att det inte syntes några skelettskador på röntgenbilderna och att det inte var frågan om någon hjärnskakning heller togs förstås det emot på ett positivt sätt.

– Så fort axeln kom i rätt läge igen släppte de värsta smärtorna. Nu känns det efter omständigheterna ganska okej även om jag fortfarande är lite mörbultad.

Tillsammans med sportchefen Micke Sundlöv och Andreas Dackell blev det hyrbil hem från Karlstad sent på kvällen.

– Jag kunde i alla fall sova hela hemresan, säger Calle.

I går togs några kompletterande röntgenbilder och sedan var det lite behandling hos Brynäs massör Glenn Hellström som väntade. Ju längre dagen led desto mera hopp om att säsongen faktiskt inte behöver vara slut redan nu väcktes.

– Det är klart att jag hoppas även om det bara går att ta en dag i taget. Det enda jag vet i nuläget är att jag inte spelar i den fjärde kvartsfinalen och sedan får vi se hur det känns framåt onsdag

Han har sett situationen på sin dator några gånger.

– Jag får pucken vid sargen och försöker vända bort honom när det bara smäller. Egentligen har jag ingen åsikt om bedömningen om det hela men kan konstatera att det här inte blev någon utvisning medan den tackling Wallin får av Alexander Sundström tidigare i matchen som var väldigt mycket lindrigare blir en tvåa. Lite konstigt känns det...

Marius Holtet beklagade det hela och bad om ursäkt efteråt även om han tyckte att tacklingen var okej.

– Han måste ha sett att jag kom. I stället vände han upp innan jag träffade. Jag förstår att tränaren blev förbannad. Järnkrok blev ju skadad. Det enda jag kan säga är: förlåt att det slutade så illa. Det var absolut inte min avsikt att skada honom, säger Holtet till Nya Wermlands Tidningen.

Med Järnkrok borta saknar Brynäs i kväll sina fyra puckskickligaste spelare. Andreas Dackell, Jonas Nordquist och Sebastian Lauritzen har alla den där förmågan att hålla i och behandla pucken som är så viktigt.

Förutom hoppet om att Järnkrok kan spela senare i veckan har inte heller Lauritzen gett upp. Han kommer att testa i dag på värmningen med ett skydd kring sitt onda knä för att se om det går att spela.

– Vi kommer att testa även om det kanske är lite väl tidigt än, säger massören Glenn Hellström.

Mer läsning

Annons