Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär eller inte för SIK

På fredag startar division 3.
Just nu ser det ut som om Sandvikens IK ska åka till Järvsö för sin premiär.
– Det är i alla fall planerat för det, säger SIK:s ordförande Niklas Ljungström.

Annons

Som sporten berättade för någon vecka sedan var SIK:s seniorverksamhet hotad sedan Sandvikens kommun dragit ner bidraget från 180 000 kronor till 60 000 kronor den här säsongen. Ett dråpslag för SIK:s A-lagsverksamhet som kostar mest pengar för föreningen. Pengar som inte finns.

– Vi hade ett långt möte i måndags och har pratat igenom situationen i klubben. Vi är en liten förening och vill ha alla lag kvar på banan. Både ungdomslagen och även seniorverksamheten. Men det ekonomiska bortfallet innebär en omfördelning av resurserna och det finns inga pengar på banken att ta av, säger Ljungström.

De involverade i A-laget har jobbat hårt för att lösa situationen med sponsorer. Föreningen tar också ut en så kallad träningsavgift på 2 000 kronor av varje spelare i A-laget och alla ersättningar till tränare och andra runt laget är indraget.

– Så är det, medger SIK:s ordförande.

Så bara dagen innan seriepremiären är det alltså inte helt spiksäkert att Sandviken ställer upp med ett representationslag.

– Vi får se. Men målet är absolut det. Jag vet att killarna i laget vill det och jobbar för att lösa det ekonomiska, avslutar Ljungström.

Mer läsning

Annons