Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Psst, Dackell – se lottningen direkt i TV...

Färjestad eller Linköping för Brynäs i en SM-kvartsfinal...
Valen sker i kväll i direktsänd teve.
– Jaha, görs det i Hockeykväll? För oss spelar det faktiskt inte så stor roll vilket lag vi möter, funderar Andreas Dackell.

Annons

Brynäs lagkapten är avslappnad, glad och lägger inte ner så mycket krut på vilket lag som skrinnar in i Läkerol Arena som motståndare i den första kvarten på torsdag.

– Nä, det lutar väl åt Färjestad men vi kommer inte att förbereda oss på något annorlunda sätt vilket lag vi än kommer att möta. Det går inte att ändra på spelsättet bara för att det blir slutspel utan fortsätta göra det vi är bra på.

Även om Brynäs de senaste åren inte varit en så frekvent gäst i de här fina sammanhangen har Dackell en hel del rutin från slutspelshockey. Under samtliga NHL-säsonger han spelade för först Ottawa och sedan Montreal blev det slutspel.

– Som hockeyspelare är det här det roligaste som finns med massor av känslor. Jag ser fram väldigt mycket mot det här och så jämn som serien varit den här säsongen kanske det kan vara upplagt för några skrällar. Klart att vi mer än gärna levererar en sådan, säger ”Dacke” med ett skratt.

Egentligen har Brynäs redan gjort det. När det hela drog igång i mitten av september var det inte många som trodde på en slutspelsplats. Nu 55 omgångar och snart sex månader senare är det en verklighet.

– Vi själva hade det som målsättning och givetvis känns det oerhört bra och skönt att vi klarat av det. Vi har gjort det som ett lag och med den känslan kommer vi att kliva in i kvartsfinalserien också.

Målskyttet är väl det som har släpat efter en aning. Med Pavel Brendl försvann drygt 30 mål och när serien nu summeras gjorde Brynäs 24 mål mindre än ifjol. Ungefär Brendls skörd alltså. Samme tjeck som nu för övrigt vann hela skytteligan i ryska KHL med 35 fullträffar.

– Jag är inte direkt överraskad över hans framfart där och visst saknar man en sådan otrolig målskytt. Men nu har vi släppt in mycket mindre mål, blev sjua och fixade slutspel jämfört med sist och kvalserien för ett år sedan. Jag vet i alla fall vad jag tycker är roligast...

Jodå, Dackell – vi håller med.

Själv har han i alla fall definitivt bidragit till att sprida ut målskyttet mer över hela laget. Inför säsongen snackades det om att var ett måste. Mads Hansen är ett exempel där hans fem fullträffar 2007/08 blev 14 den här årgången och näst bästa målskytt efter Daniel Widing. ”Dacke” är ett annat med 13 mål och totalt 40 poäng – det är riktigt bra.

– Jag är nöjd med det. Det är alltid kul att leverera och jag visste när vi gick in i det här att jag hade ett stort ansvar. Men jag har spelat med bra killar också, säger Dackell ödmjukt.

Men nu är allt det där historia. Slutspelet börjar, Brynäs finns med och lagkaptenen måste stå vid rodret här också.

– Det ser jag fram emot, lovar Dackell.

026-15 93 84

Annons