Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ratad i Frölunda – nu kan Nordquist hamna i Brynäs

Brynäs har länge sneglat på Frölundacentern Jonas Nordquist.
Nu kan han vara aktuell – igen.
Enligt uppgifter till Sporten är den förre landslagsspelaren på väg att lämna Frölunda.

Annons

I slutet av 90-talet gjorde Leksand en storsatsning på klubbens ”82:or”. Av dessa som i dagsläget spelar elitseriehockey återfinns samtliga i Brynäs, Daniel Hermansson, Jörgen Sundqvist, Lars Jonsson och tidigare också Daniel Widing, som nu stuckit till Schweiz. Utom en.

Den felande länken: Jonas Nordquist.

Men för närvarande är Frölundacentern inne i en rehabiliteringsfas för det korsband han opererade i mitten av mars.

– Han blir borta, om allt går riktigt bra, två till tre månader till, säger Frölundas general manager Kent ”Nubben” Norberg och fortsätter:

– Men jag vet inte, Brynäs har ju nästan alla från den där talangfulla 82-kullen – och dessutom Kahnberg. Nordquist skulle nog passa bra in i Brynäs, men jag har inte hört något från dom. Inget är aktuellt i dagsläget i alla fall.

– Det kan man väl inte säga, men det är klart att det kommer att ta tid innan han kan ta en plats i laget. På grund av skadan.

27-åriga Jonas Nordquist lämnade Leksand för en kortare sejour i Rögle innan han skrev på för Luleå inför säsongen 2002/2003. Därefter provade han lyckan på andra sidan atlanten, i Chicago Blackhawks organisation. Men Nordquist fick bara spela ett fåtal matcher i NHL innan han blev nedflyttad till farmarlaget Norfolk Admirals. Då valde han att flytta hem och ny klubbadress blev Frölunda.

Så här kommenterar han själv uppgifterna:

– Jag har ett år kvar på kontraktet med Frölunda. Jag har inte hört någonting från min agent att klubben vill göra sig av med mig.

– Just nu koncentrerar jag mig på att korsbandet ska läka så snabbt som möjligt. Men det är klart, jag räknar inte direkt med att få spela 20 minuter per match. Med tanke på värvningarna av Joel Lundqvist och ”Pebben” (Per-Johan Axelsson) så har det givetvis uppstått en väldigt stor konkurrenssituation, säger Nordquist som även har spelat i Tre Kronor, där främsta meriten är ett VM-guld från 2006.

Mer läsning

Annons