Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rensfeldt tar plats i JVM-truppen – en skön revansch

I dag presenterar Roger Rönnberg truppen till junior-VM som spelas i Kanada vid årsskiftet.

I laget finns förstås Brynäs Johan Larsson. Men även Ludvig Rensfeldt, numera i Sarnia Sting, är uttagen.

– Det stämmer. Ludvig fick reda på det för en vecka sedan, bekräftar hans mamma Anette.

Annons

Det som skulle vara en bevarad hemlighet till i dag läckte i går ut på internet – Sveriges trupp till junior-VM är fastställd.

– Ja, jag såg också det, säger Ludvig Rensfeldts mamma Anette.

Hon berättar att sonen, som inför den här säsongen lämnade Brynäs och Sverige för spel i den nordamerikanska juniorligan OHL (Ontario Hockey League), självklart är jätteglad över beskedet.

– Ja, verkligen roligt, säger hon.

Ludvig Rensfeldt, som aldrig lyckades ta en plats i Brynäs elitserielag den här säsongen, valde att fortsätta karriären i Nordamerika. Nu spelar han i OHL-laget Sarnia Sting i södra Kanada. Ett lag som ligger tvåa i sin division och vunnit 16 av 28 matcher.

Hittills har 19-åringen gjort en mycket bra höst. Han spelar i Sarnias förstafemma och har svarat för 22 poäng via tio mål och 12 assist på 27 spelade matcher. Dessutom har Rensfeldt plus åtta i den viktiga plus/minus-statistiken och bara dragit på sig fyra utvisningar på hela säsongen.

Uttagningen till junior-VM är självklart en stor revansch för Rensfeldt som petades i sista stund inför fjolårets turnering. Då åkte Sverige ut i semifinal mot Ryssland via straffar – och sedan förlorade man bronsmatchen mot USA.

Under hösten har förbundskaptenen Roger Rönnberg tagit sig tid att resa till Kanada för att personligen träffa de JVM-aktuella svenskar som spelar där borta.

– Ett väldigt bra initiativ. Ludvig tyckte att det var roligt att Roger kom dit och tittade live och träffade honom. Ett sätt att visa att man bryr sig om de spelare som även finns där borta, säger Anette Rensfeldt.

OHL gör inte uppehåll för junior-VM men reglerna säger att OHL-klubbarna måste släppa de spelare som blivit uttagna senast den 10 december. Det innebär att Ludvig Rensfeldt hinner hem en sväng till Gävle innan juniorlandslaget samlas i Uppsala 13 december för träningsläger inför turneringen som spelas i Calgary och Edmonton 26 dec-5 jan.

Mer läsning

Annons