Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs föll knappt mot serieettan

Brynäsdamerna åkte på en uddamålsförlust i riksseriens näst sista match. Gästande Linköping tog hem matchen med 4–3.

Annons

Brynäs tog emot tuffast möjliga motstånd när man på lördagen ställdes mot serieledande Linköping i slutskedet av riksserien. Laget fick dock en mycket bra start på matchen, då det endast hann gå 56 sekunder innan Betty Jouanny prickade in 1–0 med ett mycket fint avslut. Linköping kvitterade sedan till 1–1 innan målfarlige Anna Borgqvist avfyrade ett välplacerat skott fram till 2–1, mitt i perioden.

Gästerna kvitterade igen mitt i andra, när just Borgqvist satt utvisad, men Brynäs visade att även de kunde spela numerärt överläge när perioden började gå mot sitt slut. När Linköping åkte ut för en crosschecking tog Brynäskaptenen Angelica Östlund tillfället i akt och pressade pucken över mållinjen, fram till 3–2.

I den tredje perioden klev dock Linköping ut och visade varför man är regerande mästare samt leder serien, och på 14 minuter hann man kvittera samt ta över ledningen i matchen. Brynäs fortsatte att kämpa på i slutskedet av matchen, men trots en uttagen målvakt samt powerplay så kunde man inte få in någon kvittering, vilket gjorde att Linköping kunde ta med sig tre poäng från Gavlerinken.

– Jag tycker att vi utmanar dem jättebra i dag, säger kapten Angelica Österlund. Vi förlorar på att vi inte orkar med de utvisningar vi tar. Det blir för tufft helt enkelt.

Mer läsning

Annons