Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs siktar på andra raka derbysegern

/

Brynäs vill upprepa segern från premiären när Leksand väntar på bortaplan i morgondaens riksserieomgång.
– Spelar vi som vi ska kommer vi att vinna, säger tränaren Madeleine Östling.

Annons

Brynäs drog det längsta strået i premiärderbyt i Gavlerinken tidigare i höst. Hemmalaget vann då matchen efter att Jennifer Törnhult gjort matchens enda mål. Trots segern menar tränaren Madeleine Östling att laget kan höja sig en nivå från vad de visade i den matchen.

– Vi vann trots att vi inte spelade topp då. Så har det varit i flera matcher för oss. Mot ett lag som Leksand krävs det att vi håller hög nivå och är på tårna hela matchen, säger Östling.

I Leksand finns revanschlust efter premiären och tränaren Christer Sjöberg hoppas att målskyttet som saknades i förra mötet kommer i onsdagens match.

– Vi vill så klart ta revansch från den förlusten. Gör vi mål på våra lägen tror jag att vi kommer gå vinnande ur striden. Men samtidigt är derby alltid derby och det kan studsa åt vilket håll som helst, säger Sjöberg.

Båda lagen kommer in i derbyt med gott självförtroende med två raka segrar inför mötet och att spelarna är taggade inför derbyt råder det ingen tvivel om enligt båda lagens tränare.

– Vi behöver inte tagga i gång spelarna något extra när vi möter Leksand, säger Östling.

– Rivaliteten sitter i väggarna och det ska vara lite känslor i dessa matcher, säger Sjöberg.

LÄS OCKSÅ: Brynäsdamernas start: "Vi har börjat hitta rätt"

TV: Boork om Brynäs inför serien: "En dark horse"

Mer läsning

Annons