Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs vände i sista och vann: "Vi spelade med störst hjärta"

/

Brynäs reste sig efter 4–1-förlusten mot topplaget Luleå i lördags.
Revanschen kom i Fjällräven Center i Örnsköldsvik där Brynäs vände på matchen och besegrade Modo.

Annons

– Jag är så stolt över prestationen som var och en i laget gör ute på isen i dag. Det var fantastiskt kul att se laget och se vilket stort hjärta de spelade med, sammanfattade en märkbart belåten Nanna Jansson i Brynäs efteråt.

Men det började inte särskilt bra för Brynäs i matchen. Efter ett par tidiga utvisningar gick Modo fram till 2–0, båda målen i spelformen powerplay och båda målen från backen Olivia Carlsson.

Men Brynäs fick en viktig reducering innan perioden var över och det gav helt klart laget energi i fortsättningen av matchen. Det var visserligen fortfarande underläge för Brynäs inför slutperioden men här plockade laget fram vilja och glöd som räckte för att vända och vinna.

– Vi spelade med störst hjärta och det var den huvudsakliga anledningen till att vi fick med oss tre poäng. Sedan fanns det andra saker som spelade in också, som till exempel Sara Grahns målvaktsspel. Hon var suverän mellan stolparna, fortsatte Nanna Jansson.

Brynäs kvitterade tidigt i sista rundan och sedan stod matchen och vägde länge. Båda lagen fick chanser att avgöra, och det var Brynäs som tog chansen. Med drygt sex minuter kvar av matchen satte Josefine Holmgren 3–2 för gästerna och det målet blev avgörande.

– Nu börjar man se effekter av all den träning vi hade under försäsongen. Allting flyter på efter planen vi lade upp och när medaljerna ska fördelas i mars vill vi gärna vara med i diskussionen, avrundade Nanna Jansson som lyfte fram kollektivet Brynäs för en väl genomförd match.

LÄS ÄVEN: Brynäs VM-bronshjältar hemma: "Revanschlustan tog över"

Mer läsning

Annons