Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs vann för andra dagen på raken

Det blev full pott när Brynäsdamerna spelade back-to-back mot Sundsvall. På fredagen vann man med 6-2 efter två mål av Anna Borgqvist.

Annons

Efter en seger norröver var Brynäs inställda på att ta med sig tre poäng från den andra av två back-to-back-matcher som spelades i Gavlerinken. Men gästerna var på annat humör i inledningen.

Sundsvall ville nämligen hålla sin ledning i den första perioden och båda målen man gjorde på Sara Grahn kom från landslagsspelaren Erica Udén Johansson. Brynäs var dock inte chanslösa, för man avlossade totalt 24 skott på mål och kvitterade dubbelt upp genom Anna Borgqvist och Jessica Adolfsson, vilket gjorde att det stod 2-2 i pausvilan.

– Vi är inte alls nöjda med första, kommenterar tränare Madeleine Östling. Den är sjukt dålig på alla sätt.

I mittenakten började Brynäs dock ta över mer och mer och när man fortsatte att skjuta på gästernas målvakt samt täppte till bättre bakåt kunde Angelica Östlund ge laget ledningen med 3-2 i powerplay. Borgqvist svarade därefter för sitt andra mål i matchen fram till 4-2 och siffrorna på tavlan speglade också spelet när den tredje perioden drog igång.

Där var det dock aldrig någon fara på taket för Brynäs och på ett kontrollerat sätt gjorde även Betty Jouanny och Linn Peterson ett mål var för att slutresultatet skulle skrivas till 6-2.

– Vi får mer utdelning och det är jätteskönt, avslutar Östling. Vi orkar mer än dem för att vi har mer folk att använda.

Mer läsning

Annons