Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs vann utan att övertyga

Efter landslagsuppehållet var det omstart för de tre sista omgångarna i riksserien. Brynäs avslutar serien med tre raka hemmamatcher och först ut var SDE Hockey på onsdagskvällen – och Brynäs vann med 3–1.

Annons

Lagen möttes innan uppehållet och då som nu blev det jämnt i målprotokollet men Brynäs dominerade matchen stort.

Efter en vecka med högre intensitet på träningarna ville tränaren Henke Orevik se full fart och att man steppade upp inför slutspelet. Inledningen var dock av helt annan karaktär. Visst var Brynäs numret större och mycket skott mot mål blev det men det var inget vidare inställningsmässigt.

– Nä, det är sant. Vi var riktigt dåliga i första. Tamt och omständligt, menade Henrik Orevik.

Brynäs vann skotten med 18–9 men det var SDE som ledde i paus med 1–0. Målet kom i powerplay efter åtta minuter när pucken smet under målvakten Sara Grahn. I mittenrundan var det betydligt bättre från hemmalaget. Mer fart, mer ansvar och då jobbade man för varandra på ett mycket bättre sätt. Här vände matchen till Brynäsledning då först Maja Wessling slog in kvitteringen på tennis efter back skott från blå. Sedan tar ett nytt backskott på Angelica Östlund som styr in ledningsmålet med en man mer på isen ett par minuter före vilan.

– Vi rycker upp oss rejält men vi är ineffektiva och borde ha gjort ett par mål till, menade Henke.

I slutrundan fortsätter Brynäs att dominera men det blir sällan farligt och matchen avgjordes inte förrän i slutminuterna när Östlund gjorde sitt andra för kvällen till 3–1. Strax innan var det sånär att SDE kunde kvittera då en puck dansade på linjen bakom Sara.

Nu väntar dubbla matcher i helgen då först serieledande Linköping kommer på besök på lördag och sedan serietvåan AIK på söndag.

– Då vill vi se att vi steppar upp och visar att vi vill vara med för nu är det slutspel snart, avslutade Orevik.

Mer läsning

Annons