Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsdamernas start: "Vi har börjat hitta rätt"


Med flera nyförvärv och ett helt nytt spelsystem har Brynäs jobbat för att komma in i sitt spel i riksserien.


I helgen syntes det när de slog regerande mästarna Linköping efter förlängning.

Annons

Nu tycker tränaren Madeleine Östling att laget är nära något riktigt bra.

Ett starkt försvarsspel har varit grunden för ett Brynäs som nu ska satsa mer på det som stundtals har fattats: spelet i mittzon och i offensivzon. Vassa målchanser som missats är något som placerat damerna på en sjätteplats i stället för högre upp i tabellen. Men enligt tränare Madeleine Östling finns det ingen panik i laget, utan de börjar nu hitta spelet som de vill spela.

– Efter matchen mot Linköping känner vi verkligen att vi har hittat rätt, då spelade vi otroligt bra. Spelar vi så har vi goda chanser att slå alla lag, säger Madeleine Östling.

Härnäst väntar ett landslagsuppehåll men innan dess möter Brynäs SDE på bortaplan på onsdagskvällen, ett lag som man redan slagit med 2–0 och som bara tagit en poäng på fem matcher. Men trots det menar Östling att det inte finns några lätta matcher i år. …

– Alla lag är väldigt bra, SDE är också det. De åker mycket skridskor och ger aldrig upp, så vi måste spela vårt bästa spel, gör vi det så vinner vi, säger Östling.

Den höga moralen i laget och känslan på och av isen är något som Östling framhäver som bland det viktigaste. Målet är att ta sig till slutspelet, men når de en jämnare nivå i spelet kan de nå mycket längre än så.

Leif Boork har tagit ut 22 spelare som ska delta på ett U16-camp, däribland Brynässpelaren Lina Bäcklin.

Ellen Jonsson, Jessica Adolfsson och Wilma Carlsson kommer att delta i en regionsturnering i Nyköping.

LÄS OCKSÅ: Damkronorna på mixade läger med U16-spelare

Mer läsning

Annons