Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsforcering räckte inte – avgörande match väntar

Misstagen fällde Brynäs i den andra kvartsfinalen mot Leksand.
Två reduceringar skapade ändå viss dramatik på slutet.
– Vi tar med oss att vi var så pass nära trots att vi inte gjorde någon bra match, säger tränaren Henrik Orevik efter 2–3-förlusten.

Annons

I onsdagens första kvartsfinal i Gavlerinken vann Leksand skottstatistiken med förkrossande 55–13, men det var Brynäs som gjorde matchens enda mål.

Leksand nöjde sig med att vinna skotten med 38–16 i lördagens andra kvartsfinal i Tegera Arena – och den här gången resulterade spelövertaget i seger.

Två snabba hemmamål i mitten på den andra perioden blev avgörande. Först gjorde Hanna Sköld 1–0 i spel i numerärt underläge innan Madeleine Hall satte 2–0 bara 49 sekunder senare.

– Det gick snabbt där, och om vi ska vinna mot Leksand får vi inte släppa in mål i power play. Leksand fick mycket energi av sitt första mål samtidigt som vi hamnade för djupt ner i banan. Vi körde fast och lyckades inte få ut pucken ur egen zon, vi var lite för ambitiösa i stället för att spela enkelt och rejält, säger Brynästränaren Henrik Orevik.

Leksand fick ett tidigt 3–0-mål i den tredje perioden i power play och då talade inte mycket för att Brynäs skulle skapa någon spänning.

Men Anna Borgqvist och Angelica Östlund fixade just det.

– Anna fick tag i pucken utanför blålinjen, tog sig sedan förbi en spelare och placerade snyggt in pucken när hon kom fri. 3–2-målet var precis ett sånt mål som vi vill göra. Vi drev hårt på mål och var heta på returen, säger Henrik Orevik om målen som gav Brynäs hopp om att nå en förlängning.

Laget hade knappt fyra minuter på sig och det saknades inte möjligheter, men Leksand höll undan.

Ni fick inte iväg fler än fyra skott på mål i den sista perioden – mot Leksands 16. Ändå lyckades ni vinna den.

– Det var inget fel på effektiviteten. Hade vi fått iväg tio skott på mål i stället för fyra hade vi förstås haft större chans att gå ikapp. Vi måste våga ta fler avslut, deras målvakt släpper mycket returer.

Inför söndagens tredje och avgörande kvartsfinal i Tegera Arena är även noggrannhet ett nyckelord.

– Vi måste minimera misstagen och se till att komma högre upp i banan, säger Henrik Orevik.

Mer läsning

Annons