Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynässeger mot AIK – trots alla utvisningar

Brynäsdamerna tog sin andra raka seger – trots alla utvisningar.
Tränaren Madeleine Östling efterlyser ett klarare regelverk.
– Tacklingsregeln är luddig för oss alla, säger hon efter 3–2 mot AIK.

Annons

Brynäs kämpade sig ikapp från ett underläge och vände på matchen i den tredje perioden, mycket tack vare två mål av Linn Petersson, som var vass i kedjan med Angelica Östlund och Anna Borgqvist.

Med Borgqvist tillbaka från skada har Brynäs nu vunnit tre av de fyra senaste matcherna.

– Hon var ju vär bästa poängplockare i fjol så det är klart att det betyder mycket att hon är tillbaka. Hela den linan var bra i dag, säger Madeleine Östling, som återigen fick se lite för många Brynässpelare i utvisningsbåset.

Mot SDE senast drog Brynäs på sig 24 utvisningsminuter, nu 39 efter Hanna Rylanders sena matchstraff för spearing.

En del av utvisningarna berodde enligt Östling på dumma spelarbeslut, men även på grund av domarnivån, som kan vara väldigt skiftande i riksserien överlag.

– Det är ett problem som många lag har i den här serien, att man aldrig riktigt vet vilken nivå det är som gäller. Mycket av det beror på att tacklingsregeln som vi har är så luddig, och domare som inte dömer damhockey så ofta tolkar den olika, säger Madeleine Östling.

– En del verkar tro att tacklingar är förbjudna helt och hållet, men så är det ju inte. Det är en kontaktsport och åker man i samma riktning får man trycka till.

Brynäs är riksseriens näst mest utvisade lag efter HV71. På söndagen möter man återigen Stockholmsmotstånd i form av Djurgården i Husby Ishall.

Mer läsning

Annons