Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett riktigt bottennapp för oss"

Brynäs förlorade mot Sundsvall Wildcats efter förlängning och straffar. Brynäs drar på sig totalt nio utvisningar men lyckas ändå ta med sig en poäng från matchen.
– Man kan ju inte vinna matcher från utvisningsbåset, säger Madeleine Östling

Annons

Efter ett mål under ordinarie tid vardera för lagen och en mållös förlängning väntade en straffläggning. Där steppade Jonna Kågström upp i Wildcatsmålet och räddade tre av fyra av Brynäs straffar. Sedan kunde Beatrice Johansson sätta dit en avgörande straff för Wildcats.

– Det var inte orättvist att de tar med sig extrapoängen i dag. Men det är tråkigt för vi kommer inte ens upp i hälften av kapaciteten som vi kan spela, säger Brynäs tränare Madeleine Östling.

Brynäs börjar matchen bra då Angelica Östlund sätter 1-0 målet en och en halv minut in i matchen. Men sen kommer Wildcats tillbaka då Annie Svedin svarar med ett slagskottsmål i powerplay. Brynäs tar totalt på sig nio tvåminutersutvisningar och en tiominutare för Olivia Justin.

– Vi hamnar lite på hälarna och kommer tvåa i många situationer. Sen håller jag inte med dommarna i alla situationer heller. Men man kan ju inte vinna matcher från utvisningsbåset, säger Madeleine Östling.

I straffläggningen drog Wildcats det längre strået efter en avgörande straff signerad Beatrice Johansson.

– Det är ett litet lotteri med straffar kan jag tycka. Men det är tråkigt att det ska gå så långt. Sundsvall är ett lag ska vi vinna mot på full tid. Men i dag förtjänar de extrapoängen, säger Madeleine Östling.

Mer läsning

Annons