Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsspelarna Sara Grahn och Lina Bäcklin förlänger med Brynäs

/

Två nyckelspelare väljer att förlänga sina kontrakt med Brynäs IF. Landslagsspelarna Sara Grahn och Lina Bäcklin är näst ut i lagbygget inför kommande säsong.

Annons

I förra veckan skrev vi om att Brynäs förlängde kontrakten med tränarduon Madeleine Östling och Nanna Jansson. Samtidigt berättade vi också att laget bara hade fyra spelare under kontrakt.

Nu har iallafall ytterligare två viktiga spelare förlängt sina kontrakt. Det handlar om målvakten Sara Grahn och backen Lina Bäcklin, som båda två också är frekventa i Damkronorna.

– Det känns jättebra, och jag trivs jättebra i klubben och laget så det var en självklarhet att fortsätta ett år till, säger Sara Grahn i ett pressmeddelande.

– Sara är en utav världens bästa målvakter och har mycket rutin från både landslagsspel och Riksserien. Hon är en spelare som alltid ger 110% på såväl match som träning och har en vinnarskalle utan dess like. Vi är självklart väldigt glada att hon valt att stanna i Brynäs IF även denna säsong, säger Madeleine Östling, huvudtränare.

Grahn kom till klubben inför säsongen 2010/11 och har blivit en av lagets viktigaste spelare i Riksserien.

Backen Lina Bäcklin är fostrad i Brynäs och har rutin från både juniorlandslag och Damkronorna.

– Lina är en stor talang och en viktig pusselbit i vårt lagbygge. Hon står för ett lugn i sitt spel och har även hon mycket rutin från spel i de på de internationella arenorna. Lina är fostrad i Brynäs IF och har ett enormt Brynäshjärta vilket avspeglar sig i hennes spel. Det gör att det känns otroligt roligt att få ha kvar henne i laget, säger Östling.

Båda förlänger sina kontrakt med ett år.

LÄS OCKSÅ:

Brynäs dam skriver nytt kontrakt med tre spelare

Forwarden Linn Peterson lämnar Brynäs för svenska mästarna Luleå/MSSK

Mer läsning

Annons