Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand rappare i bortaderbyt

/
  • Linnéa Odbratt måttar en passning in framför Leksandsmålet.

Det var svart mot blåvitt och derby i Riksserien på onsdagen.
Av två taggade lag hade Leksand mest att vinna i jakten på tabelltoppen.

Annons

I första perioden i Leksand var det Brynäs som tog för sig bäst i periodinledningen. Linnéa Odbratt öppnade målskyttet, men Leksand svarade snabbt. Kajsa Armborg snurrade upp sin back och kvitterade. Leksand utnyttjade en av få chanser i en jämn period och gick fram till ledning, men matchen var öppen.

I andra perioden var det Leksand som varvade upp. Leksandsspelarna kunde vända upp i mittzon och behålla farten. Brynäsförsvararna hann inte med hemåt. Det dröjde ändå 11 minuter innan Leksand fick utdelning för det rappa spelet. Iveta Koka var stark framför mål och fick iväg en backhand, och på returen dök Ida Nikula upp. 3-1 var välförtjänt.

Brynäs fick chansen i numerärt överläge några minuter senare. Maja Wessling kom nära, men framspelad mitt i slottet gick skottet utanför. Brynäs fick en utvisning och 20 sekunders spel fem mot tre för besväret. Det behövdes bara några sidledspassningar för att Josefine Holmgren skulle kunna piska upp pucken i nättaket. Det var reducerat, 3-2.

Tredje perioden började med läge för Brynäs att komma in i matchen. Efter bara 38 sekunder visades en Leksandsspelare ut. Brynäs fick ingen fart i passningarna, och Leksand behöll tvåmålsledningen. När Kajsa Armborg efter fem minuter gjorde sitt andra mål i matchen gick tåget för Brynäs. Slutsiffrorna var i överkant, men Leksands offensiv var för rörlig sett över hela matchen.

– Inledningsvis gör vi inte en dålig match. Vi förlorar kamperna framför båda målen, och då får vi sex mål i baken. 50-50-puckarna studsar också Leksands väg i kväll, och de hugger på de lägena, säger Brynäs tränare Madeleine Östling.

Mer läsning

Annons