Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linn var tjejen för kvällen i Brynäs

/
  • Madde Östling var nöjd med segern men kanske inte med spelet hela vägen.

Klart att det var stekheta Linn Peterson som skulle avgöra 43 sekunder före slutsignalen när Brynäs besegrade SDE Hockey med 4–3.
Hon hade assist till alla tre mål innan hon slog till med segermålet som gav tre sköna poäng.

Annons

– Helt rätt tjej som fick avgöra. Linn var grymt bra i den här matchen och underbart att hon fick göra segermålet, sa Brynästränaren Madde Östling.

Efter en mållös första period började det annars planenligt i den andra. Brynäs mot bottenlaget SDE skulle ju innebära en seger för gästerna. Felicia Meyer och Angelica Östlund såg också till med varsitt mål fram till halva matchen var spelad att Brynäs var i förarsätet.

– Vi pendlade alldeles för mycket i prestationen. När vi var som bäst hade SDE inte så mycket att sätta emot. Men så fort vi gick ner oss så var dom med i matchen igen, sa Östling.

En sen reducering gav SDE hopp och i sista perioden var vändningen ett faktum. På tre glödheta minuter var hemmalaget hastigt men mindre lustigt för Brynäs i ledning med 3–2.

Maja Wessling kunde visserligen kvittera i ett power play och Brynäs gick för segern. Men pucken ville inte in.

Till Linn Peterson slog till. 43 sekunder återstod på klockan när segermålet trillade in.

– Hon gjorde det grym som lurade en back, kom in i slottet och sköt i pucken mellan benen på målvakten. Vi hade oflyt senast mot Linköping när dom kvitterade med sekunder kvar. Nu fick vi tillbaka det och vann efter en sent segermål. Det var otroligt bra och skönt, avslutade Brynästränaren.

Linn Peterson var förstås bäst med fyra poäng (1+3). Men starkt gjort av hela laget att vinna när spelet inte helt igenom stämde.

Mer läsning

Annons