Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tung förlust för Brynäsdamerna

/
  • Aj aj aj. Josefine Holmgren skadade sig i slutet av matchen och fick hjälp av Caroline Fougman och lagkaptenen Angelica Östlund att ta sig av isen.
  • AIK-jubel fyra gånger om i Gavlerinken på lördagen. Josefine Holmgren i Brynäs deppar förstås.

Brynäs har kört fast och verkar inte kunna ta sig loss och ur formsvackan.
Inför ögonen på bland andra förbundskaptenen Leif Boork blev det förlust med klara 4–0 mot AIK.
– Jag tror att domaren hade en dålig dag, menar Brynästränaren Madde Östling.

Annons

Det blev femte raka förlusten för Brynäsdamerna. Förra helgens tunga norrlandsresa innebär knappa 1–2 mot Modo och sedan hemska 1–8 mot Luleå. Mot AIK på lördagen blev laget nollade. Men det började hyggligt.

– Vi ryckte upp oss efter Luleåmatchen och började bra. Men vi sänker oss sedan. Jag vet inte riktigt vad det beror på. Men vi har ju nytt spelsystem och så vidare, men det där har ni ju hört, säger backen Lina Bäcklin som i alla fall kan glädja sig åt att hon åter är uttagen i Damkronorna.

Leif Boork, som för övrigt var på plats och såg matchen mot AIK i Gavlerinken, tog ju ut både Bäcklin och målvakten Sara Grahn (som vilade mot AIK, Ellen Jonsson stod i mål) till turneringen i Sundsvall i november.

– Jättekul! Jag har inte varit med på ett tag, men det är någonting jag strävat efter, sa Lina.

Tränaren Madde Östling var besviken över resultatet och på domarens insats.

– Inledningen är jättebra. Andra perioden blir sönderblåst, jag tror domaren hade en dålig dag.

– Vi skulle ha fått med oss tre utvisningar i första, fick en själva. Vi åkte på tre utvisningar i andra, men skulle väl ha haft fem stycken med oss. Och den tredje perioden blir ju som den blir. Men AIK är riktigt bra i spel fem mot fyra, men vilket lag är inte bra när man får spela i numerärt överläge?

Brynäs fick dock avsluta matchen i ett långt fem mot fyra-spel sedan AIK:s Lisa Johansson fått matchstraff för en charging på Brynäs Josefine Holmgren, som skadade sig och tvingades utgå.

– Hon är uppe och går nu i alla fall så jag hoppas att hon ska kunna spela i morgon mot Djurgården, säger Madde Östling.

Mer läsning

Annons