Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt tränarteam till Brynäs dam

/

Brynäs byter tränare på damsidan.
Henrik Orevik slutar efter tre säsonger och i stället tar Madeleine Östling över tillsammans med förra Brynäs- och landslagsspelaren Nanna Jansson.

Annons

24-åriga Östling har varit assisterande bakom Orevik den här säsongen i Brynäs och flyttas nu upp som huvudtränare.

– Det känns otroligt roligt att få fortsatt förtroende från föreningen och från laget. Jag har varit i Brynäs IF i två år, och jag känner mig redo att ta nästa steg i min tränarkarriär. Det ska dessutom bli otroligt roligt att samarbete med Nanna som är mycket erfaren och meriterad från damishockeyn, säger Madeleine i ett pressmeddelande.

Nanna spelade med Brynäs i tio säsonger, 1996-2006, och har 150 landskamper för Sverige på sin meritlista där hon vunit både OS-silver och brons. Efter att hon slutade som spelare har hon haft olika tränaruppdrag på ungdoms och juniornivå, och just nu är hon instruktör åt Svenska Ishockeyförbundet där hon arbetar med utveckling av svensk damhockey på deras camper.

– Det känns så klart otroligt roligt och inspirerande att få den här möjligheten. Jag blev otroligt stolt när jag fick frågan. Det känns också väldigt kul att få jobba tillsammans med Madeleine eftersom hon och jag tänker lika när det gäller ishockey, säger Nanna Jansson i pressutskicket från Brynäs.

– Jag känner mig väldigt nöjd med den här lösningen. Det känns extra kittlande att för första gången i Brynäs historia knyta upp två tjejer som tränare för damlaget. De här tjejerna besitter var och en stor kompetens och kompletterar varandra fantastiskt bra. Vi säkerställer nu ett riktigt bra ledarskap för vårt damlag, säger Tomas Thelin, utvecklingsansvarig i Brynäs.

Brynäs damlag slutade i år på en femte plats i Riksserien. Laget gick därmed vidare till slutspel och kvartsfinal mot Leksands IF. En kvartsfinal som Leksand vann med 2–1 i matcher och Brynäs säsong tog slut.

Mer läsning

Annons