Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stabilt Brynäs vann viktig seger

Det var en gedigen insats som Brynäs bjöd på mot tabelljumbon SDE hemma i Gavlerinken.
Ett lag som Brynäs haft lite problem med till och från.
– Men tjejerna gjorde en perfekt insats och det var verkligen fokus hela vägen, berömde tränaren Madde Östling efter 3–0-segern.

Annons

Det känns som om Brynäs är på väg att hitta rätt igen där det svajat ibland och sett bättre ut i vissa perioder den här hösten.

– Det håller jag med om. Matchen mot Djurgården och den här insatsen är bevis på det. Nu fanns det ingenting att klaga på. Inställningen var hundraprocentig hela vägen, sa Brynästränaren.

Att vinna på beställning mot ett lag som bara hade en seger på 13 spelade matcher. Men SDE är ett hårt kämpande lag som aldrig ger sig och åker mycket skridskor.

– Vi har haft jobbigt mot dom i några matcher och därför var det här en otroligt skön seger som vi dessutom behövde, sa Östling.

Det var dessutom aldrig något snack om saken. Brynäs var det bättre laget och kunde ha gjort fler än de tre mål som nu tillverkades. Framför allt i de två första perioderna skapade hemmalaget en hel del utöver målen. Nu var SDE:s målvakt Klara Peslarova mycket bra också och höll siffrorna nere.

Tilda Svensson och Angelica Östlund gjorde målen i den första perioden som Brynäs sedan kunde gå på. Josefine Holmgren var bäst på isen och satte trean i andra perioden. Den sista rundan blev den jämnaste och då bjöd Brynäs på ett stabilt försvarsspel med Sara Grahhn som säker sista utpost.

– Nu är det landslagsuppehåll och sedan startar vi om med bortamatch mot Leksand, sa en nöjd Brynästränare,

Mer läsning

Annons