Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödin talar ut om flytten från Brynäs

Brynäs forward Anton Rödin har som bekant blivit förflyttad till allsvenska Mora.
Nu berättar han själv om petningen från Brynäs.
– Czarnecki sa att det var för min egen skull som jag fick gå, säger forwarden.

Annons

Under elitserieuppehållet för ett par veckor sedan var Anton Rödin i Kanada för att spela tre träningsmatcher med juniorlandslaget.

Det blev en lyckad vecka. Landslaget vann alla sina matcher och Anton Rödin svarade för tre mål och två assist och var Sveriges näst bäste poängplockare under turnén.

– Jag fick tillbaka lite självförtroende då efter en poängmässigt tung höst i Brynäs, berättar Anton.

Men direkt vid hemkomsten blev han sjuk och missade matcherna mot Rögle, Timrå och Skellefteå. Men i hemmamatchen mot Modo, när Peter Forsberg stal showen med sin come back, var Anton Rödin tillbaka på isen. Och både i den matchen och i mötet med Frölunda i torsdags fick han chansen i andrafemman. Men matchen i Scandinavium blev det sista framträdandet i Brynäs – åtminstone före jul.

Dagen efter blev han nämligen inkallad till tränaren Niklas Czarnecki som förklarade att Rödin gjort sitt i Brynäs och att han skulle bli utlånad till Mora.

– Självklart blev jag besviken av att få det beskedet. Han sa att det var för min egen skull, att det är bättre för mig att spela i Mora och få mer istid.

• Vad sa han mer?

– Nej, men det var väl bara det egentligen. Själv tycker jag att det gått ganska bra när jag spelat, även om jag är en offensiv spelare och det inte blivit så mycket av den varan i höst.

• Men det kanske inte bara beror på dig själv – att det inte blivit mer än ett mål och så mycket offensivt spel?

– Nej, det går väl lite hand i hand det där med hur laget spelar också.

• Men du blev ändå uppflyttad i andrafemman i de sista matcherna?

– Jo, jag har ju spelat en del ändå och det har känts ganska bra de matcher jag gjort.

Men att det skulle finnas någon schism mellan honom och Brynäs tränare Niklas Czarnecki menar inte Rödin.

• Är du besviken över att det blev så här?

– Man vill ju spela så högt upp som möjligt, men samtidigt hoppas och tror jag att det här kan vara bra för mig. Jag behöver få upp självförtroendet genom att spela mer och få börja göra lite mål och poäng. Så det känns rätt okej ändå.

Anton Rödin är draftad av Vancouver Canucks, men att NHL-klubben skulle vara inblandad i beslutet om en flytt till Mora för att garantera mer istid, tillbakavisas av lagets Europascout Inge Hammarström.

– Nej, Vancouver har inget med det här att göra. Vad jag förstår handlar det om att Anton behöver istid inför junior-VM, säger Hammarström.

I lördags fyllde Anton Rödin 19 år och i stället för att spela hemma i Läkerol Arena mot Södertälje fick han alltså fira sin födelsedag med spel i Moras fjärdekedja hemma mot Västerås. En match som Mora vann med 3–2 efter straffar.

Annons