Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rohdin visade JVM-form

Han missade sista JVM-chansen.
Nu krigar Joachim Rohdin för en plats i Brynäs elitserielag.
Tre mål i går när J20-laget slog Timrå borta med 4–2 försämrade inte de chanserna.

Annons

Brynäs A-juniorer skakade av sig den snöpliga förlusten mot Skellefteå i lördags och knep tre viktiga poäng mot jumbon Timrå på bortaplan i går.

En stark laginsats och främst en bra mittperiod lade grunden till segern, den andra så här långt på fem matcher. Och så var Joachim Rohdin säker i avsluten, han kvitterade till 1–1, satte 2–3 och även 2–4 i tom bur.

– Alltid kul att göra mål. Jag är i bra form och har haft en bra helg, först 1+2 i lördags och så tre kassar nu, säger Rohdin.

Den 19-årige anfallaren har haft en omväxlande säsong. Nio gånger har han varit ombytt i elitserien, och i fem av dessa matcher har han fått speltid, dock utan att göra några poäng. Innan jul blev han utlånad till Mora för att få mer speltid i ett seniorlag, vilket skulle ge honom större möjligheter att ta plats i JVM.

Tiden i allsvenska Mora ser han dock som en motgång, trots tre assist på sex matcher.

– Jag hade förväntat mig mer speltid. Men det var nog lärorikt för mig. Jag bad själv att få komma tillbaka till Brynäs, säger Rohdin, som inte kom med i JVM och som faller för åldersstrecket nästa gång.

Nu jagar han nya chanser i Brynäs A-lag.

– Jag kämpar för att visa att jag är värd en plats där. Det är där jag vill vara, säger han.

TIMRÅ–BRYNÄS 2–4 (2–1, 0–2, 0–1)

Första perioden: 1–0 (1.34) Viktor Byström (Pontus Johansson), 1–1 (10.22) Joachim Rohdin (Martin Hellgren, Linus Fröberg), 2–1 (12.45) Paul Eriksson (Douglas Lögdal, Anton Wedin), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–2 (1.13) Oliver Lindholm (Felix Eriksson, Adam Ström), 2–3 (4.05) Joachim Rohdin (Martin Hellgren, Linus Fröberg).

Tredje perioden: 2–4 (19.23) Joachim Rohdin (Martin Hellgren), mål i tom kasse.

Skott: 41–28 (15–9, 10–11, 16–8).

Utvisningar, Timrå: 5x2.

Brynäs: 4x2.

Bäst i Brynäs: Oskar Östlund (mv), Victor Berglind (b), Joachim Rohdin (fw).

Mer läsning

Annons