Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska en hemmapremiär se ut, Brynäs

Mot finska KalPa kom Brynäs första seger – och samtidigt ett skönt kvitto för tränaren Niklas Czarnecki. – Det var stor skillnad jämfört med AIK-matchen, konstaterade han efter 5–3-segern i tisdagens träningsmatch.

Annons

Nästan 3 000 åskådare kom till Läkerol Arena för att se Brynäs spela sin andra träningsmatch för säsongen. Och de hade ingen anledning att vara besvikna efteråt.

Seger med 5–3 efter två riktigt bra perioder, den första och den sista.

Tränare Niclas Czarnecki hade före matchen sagt att han ville se mer ordning och reda på isen jämfört med matchen mot AIK.

Och han fick som han ville. Framför allt var Brynästränaren nöjd med positionsspelet.

– Vi uppträder aggressivt och samlat i mittzonen och vinner ofta tillbaka puckarna. Även när dom har pucken så kontrollerar vi händelserna vilket känns tryggt. För mig som tränare känns det jätteskönt att få sån här feedback på det vi håller på och nöter på träningarna, sa Czarneki.

Det enda han inte var nöjd med var mittenperioden men där kunde han i stället glädja sig åt ett stabilt box play när Brynäs drog på sig totalt åtta utvisningsminuter.

– Sedan kommer vi tillbaka i tredje där vi är det bättre laget och jag tycker vi vinner fullt rättvist.

Men vi tar det från början.

Brynäs inledde piggt men det var KalPa som gick till första periodvilan i ledning

Starten på andra perioden blev händelserik. Brynäs kvitterade redan efter 25 sekunder till 1–1 i numerärt överläge efter ett dragskott från backposition av nyförvärvet Lars Jonsson. Bara sekunder senare prickade Micke Lind ribban varpå gästerna vände spelet och gjorde 2–1.

Eftersom en brandövning skulle äga rum i slutet av matchen spelades den andra perioden i 22 minuter.

Och efter 21.15 fick ett annat av Brynäs nyförvärv presentera sig för hemmapubliken.

– Det var ett fint pass från Sunkan (Jörgen Sundqvist), sa Jonathan Granström som svarade för styrningen som betydde 2–2.

Samma Granström, i fjol i Mora, fixade 3–2 i inledningen av tredje. Lars Jonsson sköt och Granström höll sig framme på returen.

Förre HV-spelaren Kalle Sahlstedt kvitterade till 3–3 för finnarna med sitt andra mål i matchen men när Peter Nolander från blå skickade upp pucken i nättaket fram till 4–3 orkade inte gästerna komma tillbaka en gång till.

Henrik Tegel fastställde slutresultet till 5–3 i tom kasse innan brandlarmet satte punkt för kvällen.

– Skönt att vinna och jäkligt roligt att få göra två mål. Vi gör en bra match, det var stor skillnad mot senast men första matchen är alltid första matchen, sammanfattade tvåmålsskytten Jonathan Granström som verkade nästan lite förvånad över lagets insats.

– Det här var ändå deras nionde match och vår andra. Men jag tycker vi är bättre, även i första perioden som vi förlorar, menar Granström som trivs i sin nya klubb och i sällskap med kedjekamraterna Andreas Dackell och Ove Molin.

– De är ruskigt bra hockeyspelare, säger Granström som fick belöning för sitt hårda slit med två fullträffar

Men totalt fem Brynäsmål till trots – kvällens största jubel i Läkerol Arena fick Daniel Widing och förre Djurgårdsbacken Mika Strömberg när de kastade handskarna i mittenperioden. Avslagen träningsmatch?

Glöm det.

Härnäst väntar Timrå i Clas Ohlson-cup på torsdag.

Annons