Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säker bortaseger för Tierp Hockey

Visst kunde Tierps hockeylirare komma igen. Söndagens mindre lyckade insats mot tabellettan Borlänge kanske fungerade som tändvätska. När lirarna åkte in på isen i Bålstas hemmahall så var det ett taggat Tierp som tog sig an obesegrade Bålsta HC.

Annons

– Jag är väldig nöjd med vad våra grabbar uträttade i kväll. Vi vann också helt rättvist, sa Tierpstränaren Torleif Lundsten spontant direkt efter slutsignalen. Tierp vann matchen med klara 6-2.

– Ja, och det var en säker seger. Jag slutade faktiskt coacha laget vid 4-0 mitt i sista perioden, sa Lundsten, som hade bara beröm att ösa över hela truppen efter den här viktiga segern.

Ja, Bålsta hade ju startat upp hockeyettans fortsättningsserie med två raka vinster och var väl lite av favoriter inför den här matchen. Men Tierp gav aldrig Bålsta chansen att kliva in i matchen.

– Nej, vi spelade mycket stabilt redan från start och nu var det vår tur att sätta målen tidigt i perioderna, sa Lundsten.

Ja, 0-1 kom innan två minuter var spelade av första perioden. Det hade bara gått dryga minuten av andra perioden när 0-2 lyste på resultattavlan. Gästerna behövde inte längre tid för att sätta trean i sista perioden (1,42).

Nu var Bålsta ett slaget lag. Tomas Berlin satte 0-4 mitt i sista perioden och sedan Laundsten hade lagt armarna i kors så gick det ändå som en dans för Tierpsgrabbarna. Det tog exempelvis bara 43 sekunder mellan det femte och sjätte målet.

I upptakten av slutperioden klarade också gästerna av ett läge tre mot fem utan att släppa till något mål för Bålsta. Kom det någon puck så motade Richard Zeidlitz säkert skotten från hemmalaget.

Naturligtvis en mycket skön och viktig seger för Tierp som på söndag i den fjärde omgången tar emot Hedemora hemma i Vegahallen.

Tierp har nu åtta poäng. Hedemora och Järfälla har inte mer än en respektive noll poäng inför nästa omgång. Bålsta, placeringen ovanför Tierp, har tio poäng. En mycket spännande omgång väntar på söndag.

– Det ska bli riktigt roligt att möta Hedemora hemma i Vegahallen, menade Torleif Lundsten, som naturligtvis hoppas på vältalighet på läktaren.

 


Mer läsning

Annons