Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandins första mål bäddade för Brynässeger

Emil Sandin gjorde sitt första elitseriemål någonsin – och blev matchvinnare. Till slut blev även Anders Lindbäck en vinnare – i sin första elitseriematch någonsin.
– Jag finner inga ord, säger Sandin som reducerade till 1–2 i 3–2-segern mot Timrå.

Annons

Brynäs fick ingen rolig start mot Timrå i Läkerol Arena. 0–2 i baken redan efter sex minuter och 42 sekunder.
Vändningen skulle komma. 20-årige Emil Sandin låg i allra högsta grad bakom den. Han gjorde en kanonmatch och fick dessutom göra sitt första elitseriemål i karriären.
– Vilken upplevelse! Det är obeskrivligt, jag finner inga ord.
Sandin var innerligt glad efter sitt första elitseriemål. Matchen mot Timrå var hans 23:e elitseriematch någonsin. Efter blomstertiden i J18- och J20-laget debuterade Sandin i elitserien i fjol och det blev totalt 19 matcher.

I år har han spelat samtliga fyra matcher och han kan inte klaga på poängutdelningen. Ett mål och två assist har det blivit så här långt.
– Jag har haft några jäkligt bra år i J20, under Mats Bäcklins och Stellan Gerdins lednng. Runt jul förra året fick jag sedan göra debut i A-laget, mot Djurgården hemma.
– Nu är det bara att köra på. Det känns jäkligt kul att jag får förtroende och det gäller att ta chansen, säger Sandin.

Målet, som betydde 1–2, kom i power play. Jonathan Granström hittade Sandin som inte gjorde något misstag.
– Det var bara att smälla dit den. Jag fick en bra passning från Granström.
1–2-pucken kommer Sandin givetvis att spara för gott.
– Här ligger den. Jag kommer nog att lägga upp den på nån hylla hemma, säger Sandin med ett leende och tittar på pucken vid sin plats i omklädningsrummet.
• Har du varit nära att göra mål förut i elitserien?
– Jag har väl haft några lägen tidigare, men pucken har inte velat gå in i mål.

Brynäs var det bästa laget, men Johan Backlund i Timrås mål höll laget kvar i matchen länge och väl. Efter åtta minuter och 58 sekunder i den sista perioden kom det matchavgörande målet. Sandins skott styrdes i mål av – Jonathan Granström.
Timrå fick sedan några lägen i power play, men Brynäs klarade av att hålla undan utan större problem.
– Jag tycker vi var värda att vinna matchen. I den andra perioden jobbade vi oss in i matchen, vi vann närkamperna och förstapuckarna, säger Sandin.
Anders Lindbäck släppte in sina två första skott i elitserien, och det dröjde ända till 16.33 i den första perioden innan Lindbäck fick göra sin första räddning.
– Det är klart att det kändes lite tufft. Det var ingen drömöppning precis, men det gick inte att göra nånting åt. Jag måste göra allt för att hjälpa laget och därför var det bara att se framåt, säger Lindbäck i det segerglada omklädningsrummet efteråt.

Lindbäck kunde inte göra så mycket åt målen. Det andra såg visserligen inte otagbart ut, men Lindbäck hade ett gäng Timråspelare framför sig.
– Jag tappade pucken med blicken, så jag får skylla mig själv. Det är min uppgift att se pucken, säger Lindbäck.
Nu löste det sig till slut. Lindbäck och Sandin skrev historia och Brynäs hittade vinnarspåret igen.

Annons