Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsmeriterad spelare tar plats på blålinjen hos Brynäs damlag

Semester? Nej, inte för Brynäsdamerna. Under fredagen gjorde man klart med veckans tredje nyförvärv inför säsongen 2016/17.

Annons

Brynäsdamerna har legat i den senaste veckan och rullat in värvningar på löpande band. Den senaste att ansluta till laget är backen Wilma Ekström, som närmast kommer från spel hos rivalerna Leksand.

– Det känns väldigt inspirerande och kul att allting nu är klart, säger hon till Brynäs hemsida.

– Det är spännande men såklart lite nervöst på samma gång, det blir ju något helt nytt. Jag ser fram den här resan med Brynäs, och jag känner verkligen att jag gjort rätt val.

LÄS MER: Brynäsdamerna stärker upp laget

Ekström har representerat dalmasarna Leksand sedan säsongen 2010/11, men nu väljer hon alltså att flytta därifrån och kommer därför till Gävle och Brynäs.

– Jag kände att det var rätt tid för mig att byta miljö, fortsätter Ekström på Brynäs hemsida.

– Mina förhoppningar är att detta miljöombyte kommer bidra till att jag utvecklas ännu mer som spelare. Brynäs känns som en väldigt bra klubb att utvecklas i, de ger sina spelare de förutsättningar som krävs.

LÄS MER: Nytt in på backsidan

– Hon är en ruskigt duktig back och jag har haft ögonen på henne ett tag, så det är jättekul att vi får hit henne, säger tränare Madeleine Östling.

– Jag tror att spelarna ser att det händer någonting i Brynäs nu och att vi vill satsa hårt och ge spelarna bra förutsättningar för att lyckas. Jag tror också att de ser att de kan utvecklas mycket här hos oss, och det känns ju jättebra.

Mer läsning

Annons