Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sebastian Lauritzen ny forward i Brynäs

Med Björn Danielsson i möjligt behov av operation och Micke Lind borta ett tag framöver har nu Brynäs värvat en ersättare. Sebastian Lauritzen från Linköping är det nyaste tillskottet.
– Han är en liten, spelskicklig forward som är mer en passare än en målskytt, säger sportchefen Micke Sundlöv.

Annons

För de som inte känner till Sebastian Lauritzen så är han från Sundsvall och har följt Brynäs sedan barnsben. Han blev under fjolårssäsongen utlånad till Växjö på grund av lite speltid i Linköping. Han gjorde totalt 23 poäng (14+9) på de 36 matcher han spelade.

– Det är alltid tråkigt att bli utlånad så där, men jag tyckte det gick bra i Växjö, säger han.

Den här säsongen har han inte fått någon större speltid och flytten till Brynäs var både nödvändig och skön.

– Jag vet inte riktigt varför jag inte fått spela. Jag tycker själv att jag inte fått chansen. Så nu känns det fantastiskt att komma till ett lag som Brynäs. Det var det bästa som kunde hända.

Till stor del bakom flytten ligger två år i Bofors då Lauritzen hade Niklas Czarnecki som tränare.

– Det finns egentligen tre saker som gjorde att vi värvade honom. För det första så var han ledig och det blev mycket lättare när han ville hit och vi ville ha honom. För det andra så har vi väldigt bra koll på honom eftersom han har haft Niklas som tränare och för det tredje så är det en bra spelare, säger Micke Sundlöv.

Han värvas som ersättare till långtidsskadade Björn Danielsson. Huruvida det blir operation för forwarden återstår att se. Det är troligt att det blir en operation, men ett specialistutlåtande ska ske först. Det kommer om ungefär tre veckor. Även Micke Lind kommer bli borta ett tag. Men hur är då Sebastian Lauritzen som spelartyp?

– Jag är en spelare som gillar att ha pucken mycket och som gillar att spela med hög fart. Jag är nog mer än framspelare än en målskytt. Det kommer att bli roligt att få spela för Brynäs. Jag har hört från Niklas (Czarnecki) att det ska vara ett riktigt bra gäng.

Lauritzen har inte varit till Gävle för att träffa laget eller lagledningen, men han kommer och tittar på dagens Brynäsmatch mot Rögle och kommer då bli introducerad för sina nya lagkamrater. Kontraktet är påskrivet och klart och det sträcker sig över återstående delen av den här säsongen och nästa.

Han kommer att göra sin första träning på fredag. Han kan i princip vara spelklar till lördagens bortamatch mot Södertälje.

Annons