Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Seger med mersmak”

Brynäs gjorde sin klart bästa match för säsongen när man slog Leksand i Clas Ohlsons Cup i går kväll med 2–1 (0–0, 2–0, 0–1). – I mittperioden har vi ett spel som är riktigt bra. Vår klart bästa period av de fyra matcher vi spelat, säger Niklas Czarnecki.

Annons

Brynästränaren var mycket nöjd efter segern.

– Det här var vår bästa match så här långt. Efter seger med mersmak, säger han.

Brynäs har nu chansen att vinna Clas Ohlson Cup för andra året i rad. Men frågan är om det är så bra att vinna turneringen? Efter cupsegern i fjol gick det ju inte så bra i seriespelet.

Brynäs är fortfarande några nummer för stort för Leksand. De bägge ärkerivalerna möttes tre gånger i fjol och Brynäs vann alla tre gångerna, 7–1 i Clas Ohlson Cup, 3–2 och 3–0 i kvalet sent i våras.

Brynäs har behållit försprånget före dalalaget som ett bättre hockeylag. När lagen möttes i Ejendals Arena i går kväll märktes klart vilket lag som hörde hemma i elitserien och vilket som spelade allsvensk hockey.

Brynäs hade bra kontroll på matchen och borde ha vunnit med större siffror.

– Vi var inte så effektiva i mittperioden. Men det kommer det också, säger Czarnecki.

Det var en rätt bra hockeymatch för att vara så tidigt på säsongen. Bra tempo och hyggligt passningsspel, vad man saknar är intensiteten och tajmingen och naturligtvis effektiviteten i numerära överunderlägen och boxspelet i box play.

– Det har vi inte tränat ett dugg på, nästa vecka börjar vi med det, säger Brynäs nye tränare Niklas Czarnecki.

Efter att gästerna klarat av matchinledningen, då man var hårt tillbakapressat och Leksand hade två skott i stolpen och kunde mycket väl ha gått fram till en 2–0-ledning, men i och med två utvisningar i tätt följd för Leksand tog Brynäs över.

1–0 Mads Hansen efter 15.44 och 2–0 i power play av Daniel Hermansson.

Brynäs hade möjligheter att öka på sin ledning i andra perioden, men effektiviteten var inte den bästa, trots fina möjligheter för Janos Vas, Jakob Silfverberg, Daniel Widing - helt solo från egna defensiva blå - och Mads Hansen blev det inga mål.

Leksands något darriga försvarsspel borde Brynäs ha utnyttjat bättre. Ett eller två mål i andra perioden hade varit helt i sin ordning.

– 2–1 speglar inte matchbilden på något sätt, säger Brynästränaren.

Sista perioden blev inte lika välspelad som de två övriga. En rätt hafsig period med många misstag, det såg ut som om bägge lagen var trötta. Leksand hade gjort sig förtjänt av ett mål och det kom också efter 15.08, målskytt Marcus Jonasén.

Brynäs bästa spelar var målvakten Jacob Markström. Han gjorde inga spektakulära räddningar, men gjorde ett säkert intryck och tog det han skulle. Emil Sandin och Daniel Hermansson var pigga och tillsammans med centern Jonathan Granström var trion Brynäs vassaste formation.

– Och jag är mycket glad över unge Simon Löfs backspel, säger Czarnecki.

Simon är bara 17 år och gjorde nu sin "riktiga" debut i A-laget med att spela från start.

Mer läsning

Annons