Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Segervrålet efter Brynäs helt galna vändning

Han stoppade in en stor snus under läppen och konstaterade:

– En sån här vändning är jäkligt mycket skönare än de vi har varit inblandade i tidigare den här säsongen...

Sedan sprack Jonas Nordquist upp i ett stort skönt flin med vetskapen om att 1–4 i tredje perioden vändes till seger med 5–4 efter sudden mot Färjestad.

Annons

Stämningen i Brynäs omklädningsrum var minst sagt uppsluppen tio minuter efter säsongens hittills galnaste match. Det dunkades i ryggar, det hurrades och det gavs segerkommentarer till höger och vänster.

Jonas Nordquist, Sebastian Lauritzen och Magnus Kahnberg var huvudfigurer – både i eftersnacket men framför allt på isen. Den kedjetrion drog igång hela vändningen med tre mål på 38 sekunder i den åttonde spelminuten av sista perioden.

Läs bara om målen som kom med en explosionsartad fart här intill.

Underbart är kort. Eller vad heter det...

– Ja, det var helt och totalt galet. Man får en sån otroligt fart och energi när målen kommer och det känns som man flyger fram där ute på isen. Det var sjukt roligt, sa ”Nordan” och skakade på huvudet.

Och han har aldrig varit med om en liknande vändning tidigare i sin karriär.

– Nä, och det vete sjutton om man får uppeleva det en gång till heller.

När han gjorde målet i sudden fick han pucken av Färjestads nyblivna landslagsman Dick Axelsson och han slog till direkt från ett friläge.

Det var liksom bara givet att han skulle ha en klubba med i avgörandet också. Målskytt för tredje matchen på raken.

– Herregud, jag gjorde ett futtigt mål på typ tolv-tretton matcher och nu kommer allt på en gång. Klart man njuter då. Men vi har jobbat hårt också och det stämmer bättre och bättre med Lauritzen och Kahnberg, sa Brynäscentern och delade med sig av berömmet till sina kedjekompisar.

Det ska de ha. Lauritzen är passningsmannen. Geni eller galning. Bedöm själva.

Nu är han uppe i 13 målgivande assist – bland de allra bästa i hela elitserien – och båda två i går var av det där genialare slaget.

– Den sista till ”Kahna” var skönt. Och det där med att göra mål själv har jag gett upp, sa ”Basse” skrattade och skakade på huvudet med vetskapen om att hans enda fullträff hittills i år kom efter att pucken styrt på en motståndarskridsko.

Men det är ju Kahnberg som ska vara avslutaren i kedjan. Han gjorde 20 mål ifjol och nu börjar han få upp farten.

– Vilken grymt skön vändning vi fick till. Man får en sådan enorm boost när allting helt plötsligt bara går in. Jag tror jag aldrig har skrikit så högt över ett mål som vid kvitteringen.

Men han är den som kan påminna sig om en liknande vändning.

– Det var med Frölunda för en herrans massa år sedan när vi låg under mot Leksand hemma med 4–0 och det var fem minuter kvar att spela. Det glömmer man heller aldrig. Men just nu tar det här priset.

Och helt plötsligt är de två 3–0-ledningar som Brynäs slarvat bort de senaste veckorna helt borta.

Totalt glömda och begravda...

Mer läsning

Annons