Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

97:an Carlsson slog till – Brynäs unga lirare visade vägen

Jodå, visst litar Brynäsledningen på sina unga juniorer.
Så egentligen var det väl ingen överraskning när tränaren Thomas "Bulan" Berglund gav 97:an Lucas Carlsson förtroende i power play också.
– Kul. Och det blev ännu roligare när jag fick göra mål, sa Lucas efter 2–1-segern mot Karlskrona.

Annons

TITTA ÄVEN PÅ: Stisse hissar och dissar

Med pp-backar som Anssi Salmela, Mattias Porseland och Jonathan Pudas borta från spel på ett eller annat sätt så var det "veteranen" Mattias Nörstebö – han har ju lämnat tonåren och fyllt 20 – och Carlsson som styrde varsin femma.

– Jo, vi är rätt unga. Men när chansen kommer så gäller det väl att ta den. Jag var ju nionde back när säsongen började och hade kanske inte ens kunna drömma om det här. Man tror inte riktigt att det är sant, menade Carlsson.

Nu är det ingen som flyttar på honom och här har Brynäs sin nya storback. Sportchefen Stefan Bengtzen var också snabbt ute och fixade ett A-lagskontrakt mitt i säsongen.

Med lysande skridskoåkning, en stark kropp så klarar han defensiven galant – och nu producerar han framåt också. Första målet kom förra torsdagen och det andra en vecka senare.

– Det skulle inte göra mig någonting om vi mötte Karlskrona hela tiden, sa Brynäsbacken och sprack upp i ett leende.

För visst har det varit Ove Molins gäng som Carlsson har nätat på. Den här gången var det på lagets första power play redan efter ett par minuter. Typ hans allra första chans i ett numerärt överläge...

– Jo, men jag har ju spelat i den positionen massor av gånger i juniorlagen så helt ovan är jag väl inte, sa 18-åringen som den mest naturtliga sak i hela världen.

Så han gjorde som han brukade i de yngre sammanhangen. Han testade med ett gammlat hederligt dragskott från blå linjen.

– Målvakten såg nog inte så mycket där. Det stod många gubbar där framför och jag fick fritt skottfält. Men det var jäkligt roligt att se den gå in och få göra första A-lagsmålet här hemma i Gavlerinken.

Det gav Brynäs en flygande start och det räckte hela vägen till en ny seger och tre viktiga poäng.

Greg Scott – som i en Cmore intervju sa att han kände sig som en barnvakt ute på isen åt sin tonsårslekkamrater i förstakedjan – satte tvåan i andra perioden. Oscar Lindblom assisterade snyggt och visst kom nya 17-åriga underbarnet Jesper Boqvist med i protokollet med en andraassist också.

Det var det där med ungdomarna...

En annan stod i målet. Det var fjärde raka matchen för Felix Sandström och nu var 18-åringen briljant när Karlskrona hade sina chanser i framför allt tredje perioden.

– Det blev ju sjuk där före JVM som sabbade mina chanser. Men nu blir det bara bättra och bättre och det är riktigt kul att få spela några matcher på raken, sa målvaktshjälten.

Han kan se fram mot ett nytt JVM nästa år – hans tredje. Det kan 97:an Carlsson också.

– Det är i alla fall mitt stora mål. Det går i Kanada och det skulle vara riktigt häftigt. Jag ska med J19-landslaget nu under uppehållet och det var ett tag sedan jag spelade för Sverige, avslutade Lucas.

■■ Vill du ha fler sportnyheter direkt i din telefon – ladda hem våra nya appar.

Ladda ned appen här för Iphone (GD)

https://itunes.apple.com/se/app/gd.se/id1041985551?l=en&mt=8

Ladda ned appen här för Google Play, Android (GD)

https://play.google.com/store/apps/details?id=se.mittmedia.blackcap.gd

Här kan du ladda ner appen till Iphone (AB)

https://itunes.apple.com/se/app/arbetarbladet.se/id1041969146?l=en&mt=8

Här kan du ladda ner appen till Android (AB)

https://play.google.com/store/apps/details?id=se.mittmedia.blackcap.ab&hl=sv

Mer läsning

Annons