Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adam Brodeckis kritik efter klubbytet: "Jag är fundersam över vad Brynäs håller på med"

/

Att Adam Brodecki lämnar Brynäs för Växjö stod klart i veckan. Nu går han ut med kritik mot Gävleklubben, som efter den här säsongen släppt tre unga spelare till andra klubbar.
– Jag kan tycka att Brynäs skulle ha lite mer tålamod med oss unga spelare, säger Brodecki till Hockeysverige.se.

Annons

21-årige Adam Brodecki lämnar Brynäs efter fem säsonger. Han är den tredje unga spelaren att göra det efter den gångna säsongen, efter Jens Lööke och Mattias Nörstebö. Alla tre har varit i Brynäs sedan juniortiden, och nu riktar Brodecki kritik mot hur klubben har agerat.

– Jag är fundersam över vad Brynäs håller på med just nu. Jens Lööke, Mattias Nörstebö och jag försvinner. Alla vi tre är egentligen Brynäsare och har varit med från J18 och hela vägen upp. Brynäs har alltid jobbat så med oss unga, att vi ska vara med hela vägen upp och ta med oss den klubbkänslan man får genom det, säger Brodecki i en intervju med Hockeysverige.se.

– Sedan var inte min förra säsong bra, men jag kan tycka att Brynäs skulle ha lite mer tålamod med oss unga spelare. Det kanske inte alltid går spikrakt uppåt, och det här med morgondagens Brynäsare har i princip försvunnit.

Även Mattias Nörstebö var inne på samma linje när det stod klart att han skulle lämna.

– Jag kan tycka att det är synd att vi är flera som först utbildas av klubben och sedan väljer man att inte satsa på oss, sa Nörstebo i en intervju med Sporten för en månad sedan.

Brodecki beskriver frustrationen han känt under den senaste säsongen. På försäsongen fick han ta stor plats i laget, men när SHL drog i gång fick han en mindre roll.

– När serien började var Ollas tillbaka och han var redan från början tänkt att spela i andrakedjan. Då var jag nere i fjärde och det satte sig väl lite mentalt. Det hade gått bra men så blev det så här. Jag kände inte riktigt det här förtroendet och jag fick aldrig känna den här kemin man kan känna i en kedja eftersom jag fick hoppa runt väldigt mycket.

Trots att han inte fick något klart besked om han hade en fortsättning i Brynäs eller inte, valde han att skriva på för Växjö.

– Jag fick inget konkret nej från Brynäs, men de ville se vad som händer med alla killarna i laget först. Växjö hörde av sig ganska tidigt men det var ganska många klubbar som visade intresse. Samtidigt kände jag att ett miljöombyte vore det bästa. På det sättet Brynäs har förändrats kanske inte är det bästa för mig, säger Brodecki, som inte såg någon framtid framför sig i Gävleklubben.

– Jag tror inte att jag hade fått vara kvar i Brynäs, men om jag hade fått vara kvar kanske det ändå inte varit det bästa för min utveckling. Om Brynäs sedan gör rätt eller fel är det ingen som vet i dag.

Läs också:

Adam Brodecki lämnar Brynäs – klar för Växjö

Nörstebö talar ut efter flytten från Brynäs: "Lika bra att jag berättar sanningen"

Lööke: "Jag förstod rätt tidigt att Brynäs inte ville ha mig"

Mer läsning

Annons